LÉTKÉRDÉS

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_115588584_2761306227432154_1163182995327892701_n.jpg"Irénke nagy lányom birkózik a fánkkal!" Segesváron, Ildikó nevelőnéni summás megállapítás a szakácstudomány kóstolgató nagylányáról! Irénke évek óta a Kalkuttai Szent Teréz anyáról elnevezett otthonunk szorgalmas lakója, most megy kilencedik osztályba, és lám szépen tanul főzni a nevelőjétől... 

Gratulálok neki is, de a munkáját végző kollégámnak is, mert a konyhában való szorgoskodás az életre való nevelés szerves része! A mindennapi ennivaló előállítása mindennél fontosabb, mondhatni LÉTKÉRDÉS! 
A szegénység tudatlanságból születik! A főzés, a háztartási munka becsületes megtanulása, végzése a család önfenntartási költségeit lényegesen csökkenti! Ezért is tervezzük a gyermek Jézus tankonyhájának a beindítását! Igen, szeretnénk elindulni a Főzés Tanösvényén! 
Sok a terv, hisz a meglévő feladatok mellett még ott van a Játék Tanösvény is, amit augusztusban szeretnénk elkezdeni. Ha volna olyan filmes szakember aki ráér és beköltözne a dévai otthonunkba, hogy segítsen terveink kivitelezésében, akkor nagyon boldogok lennénk! Még a filmezés tanösvényét is elkezdhetnénk vele, mert az okostelefonok világában arra is nagy igény van! 
12.00 Torna - Az autónkat ha nem tankoljuk tele, akkor a legjobb kocsi is az út szélén hagy üzemanyag nélkül! Testünket életerővel, egészséges táplálkozással, kiadós pihenéssel és sok - sok mozgással tudom teletankolni! A gyerek, de a felnőtt is olyan, mint a rántás, ha nem kevered odaég és akkor ki lehet dobni! Szükségünk van a mozgásra!

18.00 Szentmise a szászvárosi kertben! Koronavírusos időben azt kérik, hogy a szabadban tartózkodjunk... Még soha nem miséztem a szászvárosi kertben, de mára beterveztük! A gyerekeink lázasan készülnek, szeretettel hívlak tartsatok velünk, 

Csaba t.
2020. július 30.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 3. csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube