Gyertek együtt imádkozzunk a Csángó magyar Testvéreinkért!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_Petrs_Ince_Jnos_pap.jpgA ma esti szentmisénkre szeretettel hívunk, gyertek együtt imádkozzunk a Csángó magyar Testvéreinkért! Hogy ki volt Petrás Incze János? 

18.00 Szentmise: Ma kellett volna Moldvába utaznom, hogy részt vegyek a Petrás Incze János tiszteletére szervezett klézsei napokon! Sajnos a Vírus gyors terjedése miatt, Moldva piros jelzést kapott, sőt a nyilvános szentmiséket is korlátozzák, így a rendezvényre nem tudtam elmenni, de imádságos szeretettel gondolok a Szeret partján élő testvéreimre, és mihelyt tehetem, meglátogatom a számomra is oly kedves Duma Andrást és az ő falus társait!

A fiatal, szülőföldjére a szolgálat szándékával hazatérő ferences János atya a következőképpen vall: 
„Magam pedig [...] egész bizodalommal vagyok bátor az egész Magyar hazának és a magyar Akadémiának véleményemet jelenteni: mely abban áll, hogy nagyobb és nemesebb jó tétet nem vihet véghez a Nemzet, mintha ez el szigetelt földünk lelki művelődését elő mozdítaná, [...] tudván azt, hogy a tudatlanság minden testi, lelki, erkölcsi, polgári rosszaknak fő oka légyen, ellenben tudván azt is, hogy az életnek boldogságát csupán a műveltség szerzi meg. A valódi alapokon épült tudományos művelődés meg ismerteti velünk az Istent, meg a természetet és az embert s az ezek között levő viszonyokat és kötelességeket, az azon eléggé megbecsülhetetlen egy jó tett, mely az embert kiemeli a siralmas tudatlanságnak posványából és el is űzi szemeiről azon homályt, mely előtte minden szépet, jót s valót elfedez, hogy önveszedelmére a mi üdvös azt ne lássa, ne láthassa."
Szeretettel biztatlak gyertek fogjuk keményen  a Moldvai Csángó Magyar testvéreink kezét bizalommal, szeretettel, 
Csaba t. 

2020 október 9. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube