Itt az új év és a sok új feladat!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_dsc_6806-k.jpgItt az új év, és a sok sok új feladat!! Anyánk az Egyház azt szeretné, hogy a hit évében a hitünket növeljük szeretetben. Bernardin testvérrel úgy döntöttünk, hogy a gyermek Jézust állítjuk példaképül magunk elé a tanév hátralévő részében.

Június elseje Gyermeknap, mostanig is megünnepeltük jókedvvel, szeretettel, de most előtte szeretnénk egy kilencedet tartani, kilenc szerda délután lenne  szentmise, elmélkedés a Názáretben felnövő kis Jézusról!!
Van egy szép Prágai Jézus szobrunk, és ha hívtok az otthonokba, akkor én ahogyan tavaly Boldog Apor Vilmos ereklyéjével elindultam, most a gyermek Jézus fogok elmenni, hogy együtt imádkozva, elmélkedve mind inkább Krisztus hitébe, bizalmába, szeretetébe, jóságába öltöztessük lelkünket. Itt Déván a gyerekek azt gondolták, hogy minden szerdára más más család egy egy szép ruhácskát, palástot készít a kis Jézusnak. Azt szeretném, hogy minden otthonunkba, ahova elmegyünk a gyermek Jézus szobrával, kapnánk egy -egy szép ruhát, palástocskát, melybe bele hímezhetitek szereteteteket, jóságotokat. Úgy szerveznénk a körutat hogy az az idén Székelyhídon érjen véget, mert az ottani házunkat a gyermek Jézusról szeretnénk elnevezni, és így a szobor is, de a ti általatok varrott kis ruhácskák is itt fognak maradni a kápolnában!!
Szeretettel kérlek, hogy sokat beszéljetek Jézus Krisztusról, életéről, cselekedeteiről, ő az új ember, ha egy - egy szép vonását, tulajdonságát sikerülne megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel akkor biztos, hogy gazdagabbak lennénk. A világ csak akkor lesz jobb, ha mi magunk is jobbak leszünk!!
Szeretettel,
Csaba t.