Tanévkezdő szentmise Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_dsc_2553.jpg

Csaba testvér elmélkedése:

 

 

Lázár Emőke -Szent István Otthon:

Kedves Diáktársaink, nevelőink és támogatóink!
Újra elérkezett az az őszi nap, amikor fogjuk összepakolt holmijainkat és újult erővel, reményekkel és hatalmas álmokkal nekivágunk az új tanévnek, hogy a ránk váró még ismeretlen dolgokat együtt fedezzük fel és a ránk váró nehézségeket együtt küzdjük le. Kezdetekkor elsősorban hálát adunk a Gondviselő Istennek, hogy épen és egészségesen megtartott bennünket ezen a gyorsan elmúlt nyár folyamán és megőrizett egymásnak és megőrizte számunkra nevelőinket. Titeket kedves új diáktársaink üdvözlünk!
Örülünk, hogy közénk álltatok és hogy együtt színesíthetjük hétköznapjainkat. Sok sikert és sok-sok felejthetetlen percet kívánunk nektek mi, a már régi diákok. Bár még féltek és felünk mi is, de Isten azt akarja hogy bátrak legyünk és higgyünk benne a nagy dolgokat illetően. Drága nevelőink!
Itt állunk a kezdésre készen, a startvonalnál és reménykedünk a boldog és sikeres befejezésben. Kérjük legyenek türelmesek és kitartóak mellettünk, ha néha csintalanok is vagyunk., mert szükségünk van az Önök segítő kezeikre és bátorító szavaikra. Köszönettel tartozunk azoknak a jóindulatú embereknek is akik idáig is támogattak és bízzunk, hogy az idéni tanéveben is önzetlenül szándékoznak támogatni és bátorítani bennünket, akik szintén gondot viselnek ránk és szebbé teszik ezzel mindennapjainkat. Köszönjük a láthatatlan kezeitek és csendes munkálkodásaitokat, ami nélkül nem lennének napjaink ilyen szépek és gondmentesek. Hála és köszönet!
Gyermeki szívvel, buzgósággal, de a felnőtti elhatározással, gondolkodással állunk elébe az új tanévnek. Kérjük a Csíksomlyói Szűz Anya óvjon meg bennünket és legyen mellettünk a nehézségek leküzdésekor: a felelésekkor, felmérőkkor, dolgozatokkor, de főleg a végzősök végső megméretetésekor, az éretségi idején, hogy mi, a végzős diákok majd jó példánkkal az otthon büszkeségei és így a nevelőink áldásos munkájának gyümölcsei lehessünk.
Lázár Emőke -Szent István Otthon Diákelnők