Szent Rita Kilenced- Negyedik nap

p1190126-k.jpgRita, a fiatalasszony megtapasztalta férje kegyetlen, züllött, durva természetét. Házaséletük elviselhetetlenül nehéz, de tudja, hogy Isten legfőbb parancsa a kitartó, gyógyító szeretet parancsa, és ezért nem hátrál meg. Hosszú évek önfeláldozó szeretete, jósága, imádságos kitartása, meghozza férje megtérését. A házastársi szeretet győzedelmeskedik a bűnös vágyak felett, és boldog, kiegyensúlyozott lesz az életük.

 

 

Dicsőség az Atyának...
Miképpen kezdetben...
Rita, a fiatalasszony megtapasztalta férje kegyetlen, züllött, durva természetét. Házaséletük elviselhetetlenül nehéz, de tudja, hogy Isten legfőbb parancsa a kitartó, gyógyító szeretet parancsa, és ezért nem hátrál meg. Hosszú évek önfeláldozó szeretete, jósága, imádságos kitartása, meghozza férje megtérését. A házastársi szeretet győzedelmeskedik a bűnös vágyak felett, és boldog, kiegyensúlyozott lesz az életük.
Elmélkedjünk saját családunkról, közvetlen kapcsolatainkról. Vajon én, mint egyszer használatos zsebkendőt dobom el azokat, kik tévedtek, hibákat, bűnöket követtek el? Tudok küzdeni szeretteimért, vagy hagyom, hogy a gonosz lélek, a vergődő szeretteimet elragadja mellőlem? Képes vagyok akár átdöfött szívvel is szeretni, párbeszédet folytatni, újra kezdeni, hinni a szeretet végső győzelmében?

 

rozsa-cikk.png

 

Könyörögjünk:
Mennyei Atyánk, oly sok kapcsolat hull darabokra, családok bomlanak szét, gyermekek sodródnak el szüleiktől, barátok fordítanak hátat egymásnak. Alázattal kérünk, hogy Szent Rita példájára, ne eltaszítsuk a bűnöst, hanem kitartó, imádságos szeretettel gyógyítsuk, mentsük meg őt. Te nem bírónak küldtél ebbe a világba, hanem orvosnak. Adj erőt, hogy hinni tudjunk a jóság, a párbeszéd és a szeretet gyógyító, új életet adó erejében.
Hogy családjaink ne térjenek le a szeretet útjáról, így imádkozunk:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...