Az Élet Útja - Második nap

Megismerni és megszeretni! Megismerni és megszeretni!

 

 Dicsőség az atyának....     
Miképpen kezdetben....
    A kis Magból felfakad az élet! A megismerés egy folyamat, hol van Alfa és Omega, vagy még inkább Egy és Végtelen, hihetetlen távlatok.  A megismeréshez, kibontakozáshoz, türelem kell, rácsodálkozás, munka és szent idő! Az idő teljességében megszületett az Isten Fia, de itt a földön is, csodálatos türelemmel, 3o év csendes názáreti életet, növekedést vállalt. Nem elég elgondolni, hogy Olimpiai bajnok leszek, kitartó kemény munkával, fel kell nőni a dobogóra. A sportoló edzésének része, megismerni saját testét, képességeit, és az általa választott sportág titkait, fortélyait is, mert csak így érik meg számára a babér. A párkapcsolat kiteljesedésének útján is sokan elesnek, össze törhetnek. Te Szánj időt rá,  ismerd meg magadat és azt, kit mindenki közül leginkább Isten szép ajándékának találsz. Kövesd a szívedet és szánj  időt a megismerésre, nőj fel az érett szerelmi vallomáshoz, és ahhoz is, hogy fogadni tudd párod őszinte simogató szép szavait.
Uram oly türelmetlen vagyok, pedig oly sokan elestek, vergődnek egy át nem gondolt, felületesen kimondott ígéretnek a súlyai alatt. Segíts meg, csendes növekedésben kivárni, azt a szent napot, mikor bomló szerelmünk elmoshatja a határokba zárt létünk elválasztó falait. Add uram, hogy szépen felnőjek, és karomba zárhassam, hordozni tudjam határtalan ajándékaidat.
Hogy kedvesemet megismerjem, és megszeressem Szent Fiad szavaival így imádkozunk:
Miatyánk....
Reggeli elmélkedés, Csaba testvér: 


Image
Ajándék létemet neked felkínálom! Ajándék létemet neked felkínálom!
Dicsőség az atyának....
Miképpen kezdetben....

 

Igen hiszem, hogy Isten annyira szerette a jövendő párodat, társadat, hogy megteremtett téged, hogy általad áldottá, boldoggá váljon ő. Tevagy Isten áldó keze, simogatása, hivatásod, hogy egész lényeddel kimond a társadnak, hogy ő milyen nagy kincs, drágaság ezen a földön.
Szerelmed napfény, a tavaszi zsongás az ébredező magocskának. Mosolyod, bíztató kedves szavad töri fel  az ő  magányának csonthéját, kulcsolja kezét kezedre, indít el, egy félénk mosolyt, mely életedben bő termést ígér. Szeretettel telt szavadra, szava vízhang csupán, mely benned újból vízhangot kelt, forrást fakaszt. Egymásban a kölcsönös szeretetetek elindít egy bomló élet lavinát, mely nem pusztít, hanem minden napotokat fénnyel tölti el, virágba borít mindkettőtöket, életet fakaszt.
Könyörögjünk:
Uram Istenem, megismertem kedvesemet, és nagyon szeretném, hogy tiszta szerelmünk szépen kibontakozna. Minden napjainkban a te jóságos szereteted szárba szökkelve gyümölcsöt hozzon. Tudom, hogy rengeteg csoda vár felfedezésre a páromban, sok még előtte is titok, adj türelmet és erőt, hogy egymásból kiszeressük mindazt a szépet és jót, mellyel te bennünket meg ajándékoztál.
Hogy kölcsönösen egymás szeretetétől megnyíljunk, Jézus szavaival így imádkozunk:
Miatyánk....

 

Déli elmélkedés, Csaba testvér:

 Szentlecke:

 

Evangélium:

 

Elmélkedés:

 

 Könyörgés:

 

Image 

A jegyes főpap és áldás a házasságkötésnél!A jegyes főpap és áldás a házasságkötésnél!
Dicsőség az atyának....
Miképpen kezdetben....
 
 A találkozás, az őszinte ismerkedés, és a felelősségteljes eljegyzés után, egy érett kapcsolat az oltár elé ér, és ott kiteljesedik. Igen,Isten Szent Színe előtt, a tiszta őszinte szerelem a szerelmeseket felszenteli, hogy főpapi méltósággal egymásnak gyöngéden kiszolgáltassák a házasság szentségét. A pap a násznép csak tanú, tanúsítják egyház és a világ előtt, hogy megtörtént a csoda, szerelemből egy új család született. A jegyeseknek tudniuk kell, hogy a házasság kötésnél, nemcsak szentséget szolgáltatnak ki egymásnak, hanem maguk is  Isten jelenlétében, szentségé vállnak, áldássá, mely erőt ad nekik,  hogy kibontakozzanak, és felelős apa anyaságban életet adjanak gyermekeiknek, hogy lehozzák egymásért, családjukért akár az égről a csillagot. Két ember áll az oltár elé, hogy egyek legyenek, és egy új család lép ki a templom kapuján, az ők új, mesés frissen teremtett világukba, melyben még nagyon sok csoda vár rájuk.
 Könyörögjünk:
 Uram Istenem, olts égő vágyat az őszinte szerelem után, fiataljaink szívében, és teljesítsd ki azt, az életre szóló szent házasságkötésben. Szerelmük szentelje fel őket szentséget kiszolgáltató főpappá, hol ők maguk vállnak áldássá, társuknak megszentelő életet adó szent ajándékká.
 
 A szerelemből kötött házasságok kibontakozásáért Jézus Krisztus szavaival így imádkozunk:
Miatyánk.....

 

Esti elmélkedés, Csaba testvér: 

 

 

 

   Gyöngéden ölelj át

Szívből szeretni

ATYJÁT S ANYJÁT

 Atyját s anyját elhagyja az ember

Ragaszkodik asszonyához akit Isten rendelt

Egy test egy lélek lesznek mátol kezdve

Közös teher,közös öröm

Együtt az úr kezében

 


Már az édenkertben,Isten is azt látta

Az embernek szüksége van egy hozzáillö társra

Sokkal jobb a dolga kettönek mint egynek

Botlik az egy,a másik segit,egyszerre el nem esnek.

 

Jobb kettönek együtt kéz a kézben járni,

akarmilyen hideg jöhet,azoknak nem kell fázni.

Ellenálni könnyebb ellenség ha támad

Velük az úr kegyelme van,még a pokol sem árthat.

 Felette nagy titok ez,az ember meg sem érti

Hogyan lehet egyáltalán ennyire szeretni

Titok de van megoldás,az igében találod

Isten maga alkotta meg egykor a házasságot.