Kérdik a gyermekek, hogy merre jártam!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Mualkotas_IMG_4791.jpgÖrömmel osztom meg a Budapesti Örökimádás templomáról néhány felvételt! Természetesen, hogy a múlt hétfőn, mikor zsúfolásig volt kedves fiatalokkal, egyetemistákkal, sokkal szebb volt, a Role együttes a Kájoni miserendet elő adta, és olyan volt, az együtt töltött két óra mint a mennyországban!  A sok fiatallal együtt imádkozhattam, az elkezdődő tanévért, majd a szentmise után, beszélhettem Erdély szentéletű püspökéről, Márton Áronról, és rólatok is kedves gyermekek!!  

Örökimádás temploma mit is jelent? A templom igazgatója a következőt válaszolja erre a kérdésre: "Az Örökimádás templom hazánk és fővárosunk egyetlen olyan temploma, mely az Oltáriszentségben jelenlevő Jézus imádására épült. Ezt a csodálatos hivatását több mint 100 éve tölti be a zajos Üllői út közvetlen közelében. A füstös városi levegőben, talán nem is annyira fizikai, hanem inkább lelki értelemben szolgál friss oxigénnel a betérő híveknek.
Ha nem is mindig a tökéletes csend, de az imádkozni vágyóknak a lelki béke ajándékát adja templomunk legfontosabb Lakója. A csendes szentségimádáson kívül naponta szentmise, liturgiák is várják az imádkozni vágyókat. Az Oltáriszentség keresztény életünk középpontja. Ez nem csak teológiai igazság, hanem látható, tapasztalható valóság is számunkra. Így azon a helyen, ahol imádkoznak és Jézus akarata szerint megújítják és szemlélik az ő legszentebb áldozatát, ott élet fakad.
Így templomunkban is több közösség találkozik, szolgál. Ez jel számunkra, hogy egyre komolyabban vegyük Jézus hívását: "Én vagyok az élő kenyér, amely a mennyből szállt alá. Ha valaki ebből a kenyérből eszik, örökké él. A kenyér pedig, amelyet majd én adok, az én testem a világ életéért." Jn 6,51 Ez az élet fakad tehát az Eucharisztiából, ezt az ajándékot osztja Jézus bőven azoknak akik itt hozzá jönnek. Merítsünk bőven az üdvösség forrásaiból, befogadva Isten ajándékait. Kérjünk tőle kitartást a hitben és ezen a helyen a csendes imádásban is. Hiszen Jézus a mi imánkon keresztül is akarja megáldani a világot.
A szentségimádásról az alábbi helyen egy rövid videót tekinthet meg:
Sok szeretettel,
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube