Útra kelek Brüsszelbe!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6581_2.jpgGyermekeink érdekébe útra kelek Európa fővárosába(?) Brüsszelbe! Utamon elkísér négy kollégám, közülük hárman annak idején első osztálytól diákjaink voltak, ma naponta együtt dolgozunk a bajban lévő gyermekeink érdekében! Szeretném, ha ők mondanák el, hogy a gyermekvédelmi munkát érdemes, és ugyanakkor lehet is, szeretettel, eredményesen végezni!!

 -2016. okt. 17-18-19 (hé-ke-sze) Brüsszel
Célunk megismerni földrészünkön tevékenykedő más állami és magán intézmények működését, és ugyanakkor szeretnénk mi is kéréseinket megfogalmazni!
Két kérésünk van: 
1. Ha egy gyermek az úton van, akkor a döntést hozhassuk meg mi is, ott azonnal és ha kell sürgősségi eljárással fogadhassuk be a bajban lévő, kiszolgáltatott gyereket, természetesen azonnal jelentenénk a hatóságoknak a helyzetet! Így a gyermekek nem szenvednek, sérülnek, nem vesztenek el tanéveket, s szélsőséges esetekben még életeket is menthetnénk így! Erre azért van szükség, mert a mostani bürokrácia a gyermekvédelemben nehézkes, sajnos sokszor évek alatt sem születik a gyermek érdekeit szolgáló döntés!!
2. Egy gyermek ha bajban van és ha nem fér bele a állami szervek által körülírt "árva" kategóriába, akkor is legyen lehetősége egy hivatalosan működő alapítványnak, egyesületnek a gyermek segítségére sietni, akár a saját költségén!! Sajnos sok bajban lévő szülő nem bízik a hatóságokba, no meg azért a pár lej segélyért amit a gyermek után kap, otthon tartja óvoda, iskola nélkül a gyermekét, s így néhány év alatt olyan lemaradásra tesz szert a gyermek, melyet később nagyon nehéz pótolni!
Európában, nálunk Erdélyben is a koldulástól, az utakon való kiszolgálhatott hányódástól meg kellene védeni a gyermekeket, és ez egy olyan cél, amelyet ha az állami intézetek alkalmazottai az egyházi, s a civil szervezetek segítségét elfogadná, akkor hamar ellehetne érni!! 
Hiszem, hogy van megoldás, s ezért útra is kelek!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem abban bízom, hogy én keresem az Istent, hanem abban, hogy Isten keres engem. A kettő között lényeges különbség van. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 15. vasárnap, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Emberfia

Jézus így szólt tanítványaihoz: „Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube