Útra kelek Brüsszelbe!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6581_2.jpgGyermekeink érdekébe útra kelek Európa fővárosába(?) Brüsszelbe! Utamon elkísér négy kollégám, közülük hárman annak idején első osztálytól diákjaink voltak, ma naponta együtt dolgozunk a bajban lévő gyermekeink érdekében! Szeretném, ha ők mondanák el, hogy a gyermekvédelmi munkát érdemes, és ugyanakkor lehet is, szeretettel, eredményesen végezni!!

 -2016. okt. 17-18-19 (hé-ke-sze) Brüsszel
Célunk megismerni földrészünkön tevékenykedő más állami és magán intézmények működését, és ugyanakkor szeretnénk mi is kéréseinket megfogalmazni!
Két kérésünk van: 
1. Ha egy gyermek az úton van, akkor a döntést hozhassuk meg mi is, ott azonnal és ha kell sürgősségi eljárással fogadhassuk be a bajban lévő, kiszolgáltatott gyereket, természetesen azonnal jelentenénk a hatóságoknak a helyzetet! Így a gyermekek nem szenvednek, sérülnek, nem vesztenek el tanéveket, s szélsőséges esetekben még életeket is menthetnénk így! Erre azért van szükség, mert a mostani bürokrácia a gyermekvédelemben nehézkes, sajnos sokszor évek alatt sem születik a gyermek érdekeit szolgáló döntés!!
2. Egy gyermek ha bajban van és ha nem fér bele a állami szervek által körülírt "árva" kategóriába, akkor is legyen lehetősége egy hivatalosan működő alapítványnak, egyesületnek a gyermek segítségére sietni, akár a saját költségén!! Sajnos sok bajban lévő szülő nem bízik a hatóságokba, no meg azért a pár lej segélyért amit a gyermek után kap, otthon tartja óvoda, iskola nélkül a gyermekét, s így néhány év alatt olyan lemaradásra tesz szert a gyermek, melyet később nagyon nehéz pótolni!
Európában, nálunk Erdélyben is a koldulástól, az utakon való kiszolgálhatott hányódástól meg kellene védeni a gyermekeket, és ez egy olyan cél, amelyet ha az állami intézetek alkalmazottai az egyházi, s a civil szervezetek segítségét elfogadná, akkor hamar ellehetne érni!! 
Hiszem, hogy van megoldás, s ezért útra is kelek!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A nevelés, oktatás nem más, mint alázatos felkínálása mindannak a tapasztalatnak, tudásnak, melynek fényénél mi megértettük és éljük az életünket, mindennapjainkat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 16. szombat, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit hoz a holnap? 2/2

Élni, virágba borulni, gyümölcsöt teremni jó az akácnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube