Böjte Csaba - a szegény sorsú erdélyi gyermekek oltalmazója

Image Szívből köszönöm, hogy megmutathattam az önök elismerését a gyermekeinknek, hogy megerősítettek mindannyiunkat a jóságban, áldozatvállaló szolidaritásban vetett hitünkben.

 

 

 

 

 

Gyermekeket nevelek, és nagyonsokszor a gyermekek azt hallják, hogy nem érdemes jónak, becsületesnek lenni, mert azt a világ észre sem veszi, és nem is értékeli ezeket az értékeket. Azáltal, hogy önök, a Pannon Példakép Alapítvány, méltónak talált arra, hogy sok általam is nagyrabecsült, szeretetből szép dolgokra vállalkozó emberek társaságában kitüntessen, elismerésben részesítsen a gyermekeknek, a felnövekvő generációnak azt üzeni, hogy a pénzen, a politikai hatalmon túl van egy olyan érték, a szeretetből vállalt kitartó munka, melyet a mai világ is nagyra értékel.

Szívből köszönöm, hogy megmutathattam az önök elismerését a gyermekeinknek, hogy megerősítettek mindannyiunkat a jóságban, áldozatvállaló szolidaritásban vetett hitünkben.

Testvéri szeretettel, Böjte Csaba ofm

 

Image 


Böjte Csaba - a szegény sorsú erdélyi gyermekek oltalmazója
Böjte Csaba a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, amelyet azzal a céllal alapított, hogy megmentse, felkarolja a nyomorban tengődő, kilátástalan sorsú erdélyi gyermekeket. Neve mára fogalommá vált és egybefonódott az önzetlen segítséggel.
A ferences rendi szerzetes 1992-ben került Dévára, ahol látva az árvák és utcagyerekek sorsát, elhatározta megmentésüket, lelki és szellemi fejlesztésüket. Segítőivel először egy régóta üresen álló ferences kolostort alakítottak át szállássá.
A területi gyámhatóság hat év múlva fogadta el hivatalosan is a gyermekvédelmi bázist. Mára már több száz gyermek kap szerető segítséget az otthonban.
Böjte Csaba testvér a kilátástalanság helyett otthont és útmutatást ad a hozzákerülteknek és fáradtságot nem ismerve kutatja fel a többi segítségre szoruló gyermeket.

Pannon Példakép Alapítvány