Kalandok a szeretet útján

„Erőt kértem az Úrtól, és Ő nehézséget adott, melyben megedződtem. Bölcsességért imádkoztam, és Ő problémákat adott, melyeket megtanultam megoldani. Előmenetelt óhajtottam: gondolkodó agyat és testi erőt kaptam, hogy dolgozzam. Boldogságot kértem, és Isten veszélyeket adott, melyeket legyőztem. Szeretetre vágytam, és kaptam az Úrtól bajba jutott gyerekeket, hogy segítsek rajtuk.” H. Melinda

 

Kedves Melinda!

(Válaszlevél egy fiatal lánynak, aki Szovátán nevelőnője 10 bajban lévő kislánynak.) 

Szívből örvendek a levelednek, őszinteségednek, mellyel megajándékoztál. Ha megengeded, leveledből az ima részt felraknám a honlapra is, mert fontos mindannyiunk számára a Te felismerésed. 

„Erőt kértem az Úrtól, és Ő nehézséget adott, melyben megedződtem. Bölcsességért imádkoztam, és Ő problémákat adott, melyeket megtanultam megoldani. Előmenetelt óhajtottam: gondolkodó agyat és testi erőt kaptam, hogy dolgozzam. Boldogságot kértem, és Isten veszélyeket adott, melyeket legyőztem. Szeretetre vágytam, és kaptam az Úrtól bajba jutott gyerekeket, hogy segítsek rajtuk. Kegyes jó indulata helyett, alkalmakat kaptam a jókra. Semmit sem kaptam, amit kértem, és mégis mindent megkaptam, amire szükségem volt. Én úgy érzem, hogy ez tényleg így van.”

Hegyi Melinda

Szerintem is a kényelemben, a jólétben, semmittevésben az ember elsorvad, de a szeretetből vállalt munkában kibontakozik, és lassan feltárulnak előttünk Isten szép vonásai. És ennél szebb dolog nincs. Az izmok, amelyeket nem használunk, elsorvadnak. Ha nem vesszük igénybe, ugyanígy satnyulnak el értelmi adottságaik is, de a tanulásban, a munkában szellemi képességeink kibontakozhatnak, ahogy a lelki, érzelmi életünk is csodálatosan gazdagodik a jóság, a szeretet mindennapi gyakorlása által. 

A molnár csupán lisztes lesz, de soha nem lesz kenyérliszt. Aki viszont a szeretet gyakorolja, az lassan átalakul: maga is megszentelődik. Jó dolog megvilágosultnak, megszentelődöttnek lenni, mert óriási távlatok vannak az Isten nyomába szegődött ember előtt. Lassan-lassan mind többen felismerjük ezt az utat, és alázattal elindulunk a végtelen felé. Ez az egyetlen út áll az emberiség előtt.

Sok szép kalandot kívánok a szeretet útján, Csaba t.