Meghívó az Oltáriszentség Testvériségébe!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_4487.jpgA keresztény élet forrása és csúcsa, az Eucharisztia

(II. Vatikáni Zsinat).

Kétezer évvel ezelőtt a világ bajára, gondjára Mennyei Atyánk egy orvosságot adott, saját szent Fiát, a mi Urunkat, Jézus Krisztust! Ferenc pápa, ha letérdeltetne mindannyiunkat, hogy imádságos szeretettel választ kérjünk, keressünk világunk gondjaira, bajaira, hiszem és vallom, hogy Isten ma ugyanazt a gyógyírt adná nekünk, mint kétezer évvel ezelőtt: Jézus Krisztust, mert Ő kétezer évvel ezelőtt is és ma is az egyetlen Út, az Igazság és az Élet!
Szerintem világunkban nem pénzből, ruhából, házból van kevés, hanem a jó Istenből, Isten szeretetéből, ezért szervezzük az örökös szentségimádást! Azt szeretném, ha minél többen mondanánk igent az ajtónkon kopogtató Megváltónknak, szánnánk időt a lelkiismeretünkön keresztűl velünk élő, kapcsolatot kialakító Szentháromsággal. Meg vagyok győződve, ha minden hétből, azaz 168 órából 1 órát az Istennek ajándékoznánk, és csendesen az Oltáriszentség előtt imában töltenénk, megváltozna az életünk és megváltozna a társadalmunk is. Az Eucharisztia előtt elcsendesedve, Istent imádva, az embert eltölti a béke, a nyugalom, és lassan Krisztus szép erényei betöltik a lelkünket. 
Madarat tolláról, embert barátjáról, mondja a régi magyar közmondás. Hiszem és vallom, hogy a köztünk lakó Jézus Krisztus szentségi jelenléte képes átalakítani világunkat, meggyógyítani sebeinket, erővel, bölcsességgel, szeretettel betölteni szíveinket. Meneküljünk e sok összevisszaságból, idegességből, veszekedésből Istenünk szentségi jelenlétébe, templomaink csendjébe, az Oltáriszentségben ránk váró Jézus Krisztushoz! 
Oltáriszentség Testvériségének, hogy lehetek a tagja? 
Mindazok, akik törekednek Istent imádni és felebarátokat szeretni, heti egy óra szentségimádást vállalnak és bejelentkeznek az Örökös Szentségimádást végzők közösségébe, azok e testvériségnek tagjai lesznek! Ahogy a tábortűzben az ágak, gallyak egymás lángjától tűzre lobbanva égnek, hiszem, hogy egy ilyen lelki nagycsaládban egymás buzgóságától mi is erőt, bátorságot tudunk meríteni, együtt lelkesebben, jobban fogjuk tudni imádni a Szentháromságot és szeretni a teremtményeket! 
Jelentkezni, hogy lehet az örökös szentségimádásba, melyet az áldott békéért ajánlunk fel?
A Szent Ferenc Alapítvány honlapján, a www.magnificat.ro oldalon, középtájon megjelent egy iraki Káld keresztény templom oltárának a szentségfülkéje. A márvány tabernákulumon jól látszanak a golyó ütötte sebek, ha erre a képre rákattintasz, megjelenik egy ablak különféle időzónákkal, itt ki kellene válaszd egy gombnyomással azt az országot, ahol végzed a szentségimádást. Ha döntöttél, akkor megjelenik  az Örökös Szentségimádási naptár, és az ablak felső sarkában írja, hogy "jelentkezés". Amennyiben erre a szóra rákattintasz, megnyílik egy újabb ablak amit az adataiddal kérünk tölts ki, jelezzed, hogy melyik nap és hány órakor találkozol a szentségi Jézus Krisztussal. Majd a piros szívecskére kattintva, ellenőrizheted, hogy a gép elfogadta-e a jelentkezésedet, és természetesen megnézheted, hogy rajtad kívül még ki időzik az Eucharisztia előtt. Én azt szeretném, hogy a naptár minden rubrikája legyen tele piros szívecskékkel, hogy valóban Jézus Krisztusnak legyenek igaz imádói, a nap minden órájában.
Kisebb testvéred, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 8. szerda, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube