"Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj"

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_4600_2.jpgMost július 6-án Udvarhelyen és 7-én Csíksomlyón, 18.00 órától szeretettel várunk!

Hisszük és valljuk, hogy az Oltáriszentségben az ég a földdel összeér, Isten irántunk való szeretete megtestesül! Végtelen nagy titok, hisz nem mást állítunk, mint azt, hogy a szentostya valóságos kenyér, de ugyanakkor valóságos Isten is a szentmiseáldozatban!  Ahogy karácsonykor Mária igenjére Isten emberré lett, ugyanúgy a szentmisére összegyűlt hívek és papok imájára, Jézus Krisztus újból megtestesül, kenyérré lesz! A szentáldozásban, a természetfölötti világ és a mi világunk boldogan egyesül.  A vándorló Egyház úti eledele maga a megtestesült, közénk jövő Jézus Krisztus, az Eukarisztia!
Biztos vagyok benne, hogy ezt a nagy csodát nem tudjuk kellőképpen felfogni, megérteni, átelmélkedni, de talán nem is ez a legfontosabb, mert Isten nem a "megértés" parancsát adta nekünk, hanem a szeretet parancsát, ezért is határoztunk úgy, hogy hetente legalább egy órát a 168-ból, az Oltáriszentség előtt imádságban töltünk! Lakjuk be újból a templomainkat, gyűljünk össze élő hittel az oltár körül, legyen a mi nagy családunk az Oltáriszentség Testvérisége! Hozzunk létre egy olyan közösséget, melynek a tagjai az Oltáriszentség tiszteletében teljesítik Isten első parancsát: "Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj", de ugyanakkor betartják a minden teremtmény felé kötelező szeretet parancsolatot is! Istent imádni, s a teremtményeket tiszta szívből szeretni, ez az ember útja ezen a földön!
A hónap első hétvégéjén, többnyire első pénteken, szép ősi szokás szerint, mi papok elvisszük a betegekhez az Oltáriszentséget. Jó lenne ha mi, egészségesek is elmennénk a templomokba, kápolnákba, s leborulva az oltár előtt, találkoznánk az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézus Krisztussal! Most első csütörtök estén 18.00 órától Székelyudvarhelyen, a Pió atya ház kápolnájában, majd másnap, első pénteken Csíksomlyón, a Szent István kollégium kápolnájában szeretnénk színtén 18.00 órától szentmisét bemutatni, és utána egy órás szentségimádást tartani. Nagy szeretettel hívunk és várunk, gyertek legyünk egymásnak is jó testvérei az Oltáriszentségben köztünk lakó Jézus Krisztus szeretetében, készüljünk együtt a 2020-as Eukarisztikus évre. 
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 25. szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube