Folyik a tanévzáró Maraton. Június 6.

Déván, Karda Robi jó korán a lovak közé csapot és elindultunk - egy "Most - segíts meg Mária" elimádkozása után -Gyergyószárhegyre.  Isten kegyelméből itt vásároltunk egy kis farmot, a ferences rend Tatárdombi telkével szemben. Sikerült a szerződéseket a közjegyző előtt alá is írni. A 6650 négyzetméteres telken egy nagy instáló és egy csűr áll, de egy szép patak is keresztül folyik rajta, mely mellett még látható a hajdani halastó is.

Úgy gondoltuk, hogy az állataink egy részét átvisszük ide, és Ervin atya biztatására, a mindennapi betevő egy részét megpróbáljuk magunk elő állítani. Kaptunk néhány lovat is, ezek is itt fognak otthonra találni. Régi álmunk, egy szép keresztény tábor, melyet a Tatárdombi ferences birtokon szeretnénk létrehozni, ez a mostani vásár is ennek az álomnak egy része.  Közelebbről küldök képeket is.
Délután megtartottuk, négy órától Parajdon a tanévzáró szentmisét. Eljöttek a környékbeli napközik gyermekei is, így parajdi szép új templom megtelt kacagó, imádkozó gyermekekkel. Jó volt együtt imádkozni velük. Majd utána a plébánián jó volt meghallgatni a plébános úr, és az iskola igazgató nő, elismerő, bölcs szavait, tanácsait.
Az ünnepi közös program után a helybeli igazgató nővel, a kultúrház igazgatójával, Karda Robival megnéztünk egy eladó házat a helység központjában ( a képeket kb. 2-3 hete már elküldtem nektek is). Mindenki biztatására, és a helyi napközink vezetőjének, Kovács Ágnes kérésére, úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk ezt az ingatlant. 7 szoba, nagyon jó központi fekvés, relatív olcsó ár, de szó ami szó eléggé ütött kopott az épület. Ági nagyon szeretné széppé varázsolni már az őszire, a 40 helyben tanuló gyereke, de a Sóbányánál lent tanuló másik negyven gyerek számára is. Hiszem, hogyha szeretettel, jósággal melléje állunk, akkor sikerülnie fog egy valóban szép otthont teremteni a bajbalévő gyermekeknek. Szeretettel kérem a kedves barátainkat, hogy tehetségükhöz mérten segítsenek megvásárolni, felújítani, és berendezni ezt a házat, a gyermekek számára. Szükség van itt egy pohár vízre, de pohárra is, meg betevő falatra, és tányérra, a tányér alá asztalra, köréje székekre, és kályhára, mindarra mi egy otthont otthona teszi. Tudom, hogy az, ki számon tartja adományainkat, megfizet túlcsorduló szeretetével mindazért, mit az ő nevében adtok Sóvidék legkisebbjeinek.
Majd este felé meglátogattuk a máréfalvi otthonunkat. A munkálatok nagyon szépen haladnak, hála Dávid Balázsnak, ki helybeli három gyermekes édesapa, szív - lélek  tanácsos, és ezekre a napokra, hogy a munka jobban haladjon még szabadságot is vett ki. Isten fizesse a jóságát. A most 14-én felszentelendő otthonunk, hiszem, hogy alapítványunk életet szolgáló, népművelő, Iskolaház programjának egyik legszebb zászlós hajója lesz.
Meglátogattuk a ház vezetőjét Olasz Katót, ki gyengélkedett a napokban, de akit éppen most engedtek ki a kórházból. Istennek hála jó színben találtuk, nagy fiának a kicsengetését ünnepelték éppen, így mi is részesültünk a székely vendégszeretetből. Isten éltesse az ő nagy fiát, de minden érettségiző fiatalt is.
Este fáradtan még elborozgattunk egy darabig Szovátán a nevelőkkel, örömmel láttam, hogy a házban, az évvégi fáradság ellenére, béke, szeretet, megértés uralkodik a felnőttek, gyerekek között.
Jó visszanézni erre a hosszú napra.
Istenem köszönöm, hogy megfogtad a kezemet, és vezetsz, a te csodálatos országod építésében, adj erőt, hogy ezt a sok nagyszerű társat, kiket mellém adtál, rám bíztál megtudjam becsülni, és velük együtt szeretettel, vidáman jó végre vigyük a ránk bízott gyermekvédelmi munkákat, az élet szolgálatát, itt a Kárpát medencében.
Szeretettel, Csaba t.