Néhány gondolat egy házasságra készülő lánynak

Tudod, mikor egy nő férjhez megy, és elhagyja a saját nevét, és a férje nevén ujjá születik, az nagyon mély mondanivalóval bír.

Feleségnek lenni - Őrző angyalnak lenni!?.....
Egyesek szerint Lucifer lázadása, pont az volt, hogy nem akart egy ember mellett őrző angyal lenni. Másokért élni, a férjedért? Nem akart másokat szeretettel szolgálni, és ez a bukott angyal. Úgy gondolom, hogy a gonosz lélek is szeretne a saját képére, hasonlatosságára formálni bennünket, és ezáltal a pokol állampolgáraivá tenni.
Annyira csodálom a szívet, az általa mozgatott vér kb. 1% élteti őt, a többi keringő vér élteti az agyat, májat stb. Másokért dobog a szív. Sajnos a legtöbb ember csak a saját életét adminisztrálja, magáért él.
Szerintem jó dolog szív embernek lenni! Munkánknak, erőfeszítésünknek milyen jó lenne, ha csak 1-2% irányulna magunk kényelmére, érdekeire, és a többi vér, idő, energia, mások életben, mozgásban tartására irányulna.
Mindezt talán Jézus úgy fejezné ki: "aki értem és az evangéliumért (a szeretetért) elveszíti az életét, az megnyeri azt, de aki megakarja őrizni az életét, elveszíti azt".
Én nagyon sok mindent elveszítettem a gyerekekért, de úgy érzem, hogy jó vásárt csináltam, és ha újra kellene kezdenem, ugyanazt tenném. A szolgáló szeretet, az emberhez méltó, egyetlen életforma. Ezáltal vállunk Isten képűvé, és a mennyország állampolgáraivá.
Nem tudom, hogy használhatok ezek a gondolatok? Minden emberi élet más és más, nem mernék ennél konkrétabb tanácsot adni egy szerelmes, társát követni akaró nőnek. 
Szeretettel, Csaba t.