Jó volt egy úton járni...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_hirek_974_62.jpgMilyen lehetett az apostoloknak Jézussal együtt gyalogolni, bejárni a Szentföld poros útjait!? Ha tehetném, akkor egészen biztos, hogy örömmel kipróbálnám! Sajnos nem tudunk visszautazni az időben, de azért akár 2017-ben is elindulhatunk együtt, Jézus Krisztus szent nevében! Fülöp érsek atya meghívására el is indultam aug. 10-én egy 25 kilométeres útra! Jó volt egy úton járni, együtt viselni a perzselő nap sugarát, egy akarattal menni a közösen meghatározott cél felé!

Útközben sok mindenre rádöbbentem! Három gondolatot szeretnék megosztani:
1. Az első dolog mit megértettem, hogy e forró napon egyedül nem értem volna célba, mert ha egyedül keltem volna útra, egészen biztos, hogy feladom! Ilyenkor az ember elkezdi sajnálni magát, mindjárt kitalál valami fontosabb dolgot, s ha aztán a kollégái jó szándékkal figyelmeztetik a korára és egészségügyi állapotára, akkor könnyen a telefon után nyúl és hívja a kollégát, hogy jöjjön az autóval! Testvérekkel körülvéve, egy úton kitartottunk a 35 fokos melegben a fáradság ellenére is, egészen a meghatározott célig! Igen, ha együtt megyünk, ha szelíd jelenlétünkkel egymást támogatjuk, akkor könnyebben célba érünk!
2. Egy jó darab úton, a sok tanult embert három helybeli egyszerű, roma fiatal vezette a hatalmas kukoricatáblák között, a következő faluig. Közülünk nekik volt a leggyengébb felszerelésük, s mégis ők mentek az élen, ők diktálták a feszes tempot, mert ők tudták a két falu között az egyetlen rövidítőt! A kedves fiatalok jóvoltából, öt kilométerrel lett rövidebb az útunk. A déli verőfényben vezettek a poros úttalan utakon, és ez akkor és ott hatalmas ajándék volt mindannyiunk számára! 
3. Jó volt fáradt, sajgó tagokkal rádöbbenni, hogy igazából ez az élet is egy hatalmas zarándoklat, út a semmiből a végtelen felé! Anyánk méhében találkozott két parányi sejt és mi megszülettünk, hogy felnőjünk a bennünket megszólító, teremtő Istenünkhöz! Jézus Krisztus mindannyiunkat meghívott a mennyei Atyánk asztalához, és ha életünk során, minden gond, baj ellenére kitartunk, akkor velünk is szembe fognak jönni a szentek, útunk végén végtelen örömmel, megváltó Krisztusunk karjai közé célba érünk!  
Szívemben hála van, amiért a kedves görög katolikus testvéreim megszólítottak és befogadtak Zarándok csapatukba, velük útra kelve, Jézus Krisztus nyomdokaiba léphettem!
Szeretettel,
Csaba t. 
Ifjúsági zarándoklat

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 15. szerda, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Őszinte szó ereje

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak, ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube