Tanév --- 2017-18

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_5389_2.JPGVége a nyárnak, lassan kell kezdeni szervezni a 2017- 2018-as tanévet, melyhez nem csak tanszer, ruha kell, hanem lelkiség, lendület, bátorság, elszántság, csupa olyan szép erény, mely nélkül az iskola csak fájdalmas sodródás, értelmetlen zűrzavar! Éppen ezért a tanévre készülve, imádságos szeretettel négy zarándokutat szervezünk! 

Szeptember 9-én, a tatárdombi ünnepségre egy zarándokutat szervezünk. A találkozó Gyergyószentmiklóson, a Szent Anna otthonban lesz, a medence napközijeinek, otthonainak lakói számára, de természetesen bárki velünk tarthat. Reggel 8.00 órakor indulnánk a közel 10 kilométeres útra. 11.00 órakor kezdődik a szentmise, majd a program szerint, egész napot együtt imádkozunk, játszunk, énekelünk örommel! E szép napon velünk lesz a Role együttes, és reméljük, hogy megajándékoznak a Szent László rockoperával! 
Szeptember 13-án, szerdán 12.00 órakor találkozunk Szovátán a Szent József otthon udvarán, és onnan indulnánk a sóvidéki otthonaink gyerekeivel, kollégáival a közel 10 kilométerre lévő Keresztelő Szent Jánosról elnevezett, Pap László atya által működtetett remeteségbe, hol szentmiseáldozaton imádkoznánk egy eredményes, szép tanévért, és az otthonainkat szerető, segítő jótevőinkért! 
Szeptember 17-én, vasárnap 9.00 órakor Csíkszentsimonban találkozunk az alcsíki, kászoni otthonaink gyermekeivel, és szeretnénk együtt elzarándokolni Csíksomlyóra! Útközben Szentkirályon egy finom ebéd erejéig megszakítanánk az utunkat, majd tovább mennénk, hogy a boldogságos Szűzanya közbenjárásával, Isten áldását kérjük a 17.00 órakor kezdődő szentmise áldozatban, a 2017-2018-as tanévre. 
Október 7-én, a Magyarok Nagyasszonya ünnepére készülve, szombaton szeretnénk elzarándokolni a Vajdahunyad várában lévő templomba, és ahogyan a tavaly is, az idén is ott szeretnénk Isten áldását kérni a gyermekeinkre, kollégáinkra és a mi drága támogatóinkra! A tavaly mi mentünk le Petrozsénybe zarándokolni, az idén a petrozsényi gyerekeket hívjuk nagy szeretettel, hogy tartsanak a dévaiakkal és a környékbeli otthonaink gyerekeivel, Hunyadi János csodálatos várának legszentebb részébe, abba a templomba, ahol Kapisztráni Szent János is bemutatta a legszentebb áldozatot.
Nagyon örvendenék ha ezeken a rendezvényeken minél többen együtt zarándokolnánk, imádkoznánk, mert ahogyan Teréz anya is mondta: - "Akik együtt tudnak imádkozni, azok együtt is maradnak." 
Sok szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az Úr nem dirigál, tiszteletben tartja személyes szabad akaratunkat, döntéseinket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 3. szerda, Klotild és Cecília napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hegyre fel sok út vezethet

Biztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján, bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube