Vértanúk, Boldogok és Szentek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_IMG_1460.JPGA kopt ortodox pátriárka, II. Tawadros bejelentette: a 21 férfi nevét, akiket az Iszlám Állam végzett ki Líbiában, beiktatják a vértanúk névsorába, és a jövőben a kopt naptár február 15-én emlékezik meg róluk – írja a Vaticáni hírforrás. 

Érdekes részlet, hogy a kopt keresztények csak 20-an voltak, a húszonegyedik mártír egy afrikai vendégmunkás volt, akit elengedtek, de aki bátran kiált kollégái mellett és velük együtt vállalta a lefejezést! Ő így a saját vérével keresztelkedett meg!! Így ő is Jézus Krisztus Szentje!!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_IMG_1457_2.jpgVértanúk, Boldogok és Szentek mert Jézus Krisztusért haltak meg: „Ezt a győzelmet egyetlen hóhér sem veheti el tőlük. A kivégzésükről készült videó egy vérfagyasztóan megrendezett jelenet volt, amely rémületet akart kelteni. És mégis, az ördögi szülemény és véres szörnyűség látni engedi, ahogy néhány vértanú barbár kivégzése pillanatában Jézus Krisztus Urunk nevét ismétli. Jézus neve volt az utolsó, amely elhagyta ajkukat. Mint az első vértanúk, akik a szenvedésben rábízták magukat az Úrra, aki várta őket. És így ünnepelték meg győzelmüket, amit senki nem vehet el tőlük.” A gizehi kopt katolikus püspök, Anba Antonios Aziz Mina 
Líbiában lefejezett Kopt szentek, könyörögjetek érettünk!! 
Az örökélet hitével, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Kötelességem, hogy az emberek figyelmét azokra a tanácsokra, elvárásokra irányítsam, amelyeket az élet szerzője, Isten adott, hogy itt a földön békességben, boldogságban élhessünk. Senki sem lakatlan sziget, világunk áldásai, de sajnos szennyes hullámai is átcsapnak személyes létünk korlátain.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 26. szerda, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A jászoltól a keresztig

A jászoltól a keresztig Jézus megosztotta életét az egyszerű emberekkel, azonosította magát minden szenvedővel, nélkülözővel, és az irántuk tanúsított tevékeny szeretetet tette az országába belépés feltételének.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube