Adventi levél a kollégáimnak!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_0217_2.jpgKedves Munkatársaim, Kedves Önkéntesek!

Miért jöttetek a Szent Ferenc Alapítványhoz dolgozni? Keresztények vagyunk! Mi a munkaköri leírásotok lényege? Szeresd a rád bízott gyermeket és szeresd azokat, kik munkádban szövetségeseid, a munkatársaidat, támogatókat és a hatóságokat is! Ez a te munkád! Isten, de én sem kérem azt, hogy beengedd szívedbe a gyűlöletet, se a rosszalkodó gyermek, se a talán rád nem figyelő kolléga vagy az ellenőrző hatósággal szemben! Ha letérsz a szeretet útjáról, akkor hidd el te már nem végzed jól a munkádat, és akkor nem vagy sem az én, sem a mi Teremtőnk munkatársa, akkor a gonosz szekerét húzod, még ha testedet oda is adod égő áldozatul a házért melyet vezetsz, vagy a családért melynek nevelője vagy!

Jön az advent! Csendesedj el, szállj magadba, imádkozzál, mert Isten a te szeretetedre szomjazik! Olyan sok acsarkodás van ebben a világban, kezdjük el szeretni egymást! Az a kolléga aki nem szereti a gyermekeket, a munkatársait, a támogatókat vagy a hatóságot, az önmagát ítéli kudarcra, minden munkája eredménytelen vergődés, annak élete csirátlan záptojás, hiába fárad, munkájából nem születik élet! Lehet, hogy jól látod és igazad is van, de mivel ítélkezel és nem gyógyítasz irgalmas jósággal, ezért te a gonosz lélek munkatársa vagy, egészen biztos nem egy igában van a fejünk!
Csendesedj el és szállj magadba! Mennyire szereted a körülötted élőket? Megszólítható vagy s te is szívesen megszólítasz bárkit, ki családodhoz tartozik? Nézz magadba, és ha a harag, a gyűlölet, a szeretetlenség legkisebb foltját is észreveszed magadban, rendülj meg, mert a lélek lepráját fedezted fel bensődben, a halál foltját, mely képes az örök kárhozatba dönteni életed! Karácsonyra készülünk! Tarts bűnbánatot! Kérd az újjászületés kegyelmét Krisztustól, szüless újjá a szeretet és a jóság fürdőjében! Jézus Krisztus nem jönne közénk ha nem bízna bennünk, ha nem hinné, hogy képesek vagyunk szeretetben, jó testvéreként élni, s Őt tiszta szívvel imádni!
A testvéred vétett ellened, bocsásd meg hetvenszer hétszer ha megbánta bűnét! Ha nem vette észre magát, négyszemközt jóságosan intsd meg, s ha nem elég, akkor hívj akár engemet is, üljünk le, beszéljük meg, de ne nyugodjon le haragod felett a nap! Végérvényesen ha nem tudunk együtt járni a szeretet útján valakivel, akkor akár Ábrahám és Lót váljunk el békességben, de a haragot, a gyűlöletet, a rosszindulatot, a gonosz lélek veszett kutyáit ne engedjük be életünkbe!
Nagyobb szeretete senkinek nincs, mind ki életét adja testvéréért! Jézus nem kéri életünket, de egy kis türelmet, megértést, jó szándékot egészen biztos mindannyiunktól elvár! Próbáljuk meg, mert édes és gyönyörűséges a testvérek egysége, miért büntetnénk magunkat már itt a földön a kárhozott lelkek magányával?! Ne felejtsd, a pokolban a kilincs belül van, soha nem kívülről zárják rád az ajtót!
Kedves Kollégáim, drága testvéreim, szeressétek egymást mert ez a ti munkátok, ez minden keresztény munkaköri leírása. Éljünk úgy, hogy felemelt fővel vehessük át a fizetésünket itt ezen a földön, de majd a túlvilágon is! A testvéri, irgalmas szeretet szabadítja fel lelkünket a szárnyalásra, Isten szabad imádására!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szent Ferenc atyánk szobra, a sok áldozattal Amerikában felépült, erdélyi ferencesek hajdani kolostora előtt!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hiszem, hogy Isten a ma embere számára is meg akar születni! Tudom, hogy nem értük el az álmainkat lezáró plafont, földi létünk kibontakozásának korlátait. Az emberi élet nagy meccsét még nem fújták le! Van tovább! Isten minket is vár, e fiatal évszázad megszeppent fiait. Karjai roskadoznak ajándékaitól.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 9. csütörtök, Erhard napja van. Holnap Zsolt napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Együtt dolgozik Isten az emberrel

Szeretem magam elé képzelni, hogy Szent József fogja a fűrész egyik végét, a másikat a Mindenható Isten, vágják a fát, bölcsőt, ajtót, ablakot készítenek
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube