Szászváros oktober 4.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Assisi-Szent-Ferenc-peldajara-lelkigyakorlat/thumbs/img_1879.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Assisi-Szent-Ferenc-peldajara-lelkigyakorlat/thumbs/img_1879.jpg

ImageAmint a nyáron is említettem, Szent Ferenc Atyánk tiszteletére lelkigyakorlatos összeszedettségben építettünk egy emlékparkot a Szászvárosi kolostor kertjében.

 

 

Kedves Testvérek!

Amint a nyáron is említettem, Szent Ferenc Atyánk tiszteletére lelkigyakorlatos összeszedettségben építettünk egy emlékparkot a Szászvárosi kolostor kertjében.

Célunk az volt, hogy életünk nagy kérdéseiben a döntéseink előtt nézzük meg, hogy szent Ferenc hasonló találkozásokban hogyan döntött. Ö is találkozott az élő Istennel, de találkozott a szép teremtett világgal, a természettel, és találkozott az anyagi világgal, a pénzel, életében különféle kihívások érték. Isten testvéreket ajándékozott neki, de megjelent a rossz is, a bűn és végül a szenvedés, a testi halál, ki elöl élő ember el nem futhat. 10 elmélkedésben vettük számba a fontosabb találkozásokat lelki vezetőnk életében, és mindenik találkozónak szántunk egy állomást, hol le lehet ülni és el lehet elmélkedni, hogy csendesen bölcsen jó döntéseket tudjunk hozni.

Ezt az Emlékparkot október 4-én szombaton szeretnénk felszentelni. Általában a ferencesek előző este, a tranzitust ülik meg, de mivel az péntekre esik, azért, hogy a kert építő, lelkigyakorlatozó fiatalok is részt tudjanak venni az ünnepségen mi Szent Ferenc emléknapján szombaton szentelnénk fel ezt az Emlékparkot.

Úgy gondoltam, hogy az este hatórától lenne egy szentmise, melyre a park állomásait hosszan járva vonulnánk be, hogy Szent Ferenc áldását kérjük nem csak erre az elmélkedést szolgáló kertre, hanem a magunk nagy döntéseire is.

A szentmise után szívesen megosztjuk vacsoránkat kedves vendégeikkel.

Szeretettel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=452}