Szentháromság Szeretetközösségéről

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_49811004_2473859392655728_1438244213668970496_n.jpgKedves Zarándok Társaim!

Szeretettel köszöntelek, a mennyei Atyához vezető utazásunk második hetében. Ezen a héten, a mennyei Atyánk szentháromságos szeretetközösségét szeretnénk átelmélkedni, valamilyen szinten nem csak megérteni, hanem meg is élni családunk, munkatársaink, egyházközségünk gyűrűjében! Igen, szeretnénk elérni, hogy mi is a mennyei Atyánk példájára szeretet közösségben éljünk. Az Újszövetség szinte minden sora arról szól, hogy a szentháromságos isteni személyek mennyire szeretik egymást, mennyire bíznak, mennyire ragaszkodnak egymáshoz.

 
 
 
Ezért is mondhatja bátran Jézus: Én és az Atya egy vagyunk. Gondolkozzak el, hogy családommal mennyire vagyok jó viszonyban? Vajon a köztünk lévő kapcsolatot lehet-e szeretetközösségnek, a Szentháromság földi, akár vázlatos, homályos megvalósulásának nevezni? Erre a kérdésre mielőtt válaszolnánk, nézzük meg, miért nevezzük szeretetközösségnek, a Szentháromságot? E kérdés kapcsán könyvtárakat írtak tele, én most itt csak három pontot fogok megemlíteni!
1.  Konszenzus a döntésben. Jézus a 12 apostol kiválasztása előtti éjszakán, mielőtt döntéseit meghozta volna, egész éjszakát Isten imádásában, a Szentháromság jelenlétében töltötte. Megbeszélte döntését az isteni személyekkel. Döntéseimet én mennyire beszélem meg férjemmel, feleségemmel, gyermekeimmel, a körülöttem élő emberekkel? Egyáltalán barátaimat, szeretteimet informálom-e álmaimról, terveimről, vagy kapkodó partizán akcióban sodródok életem zűrzavaros eseményei között?
2.Gondolatban kísérjük el Jézust az apostolokkal a Tábor hegyére, ahol a mennyei Atya nemcsak felragyogtatta Jézus dicsőségét, hanem hangos szóval meg is dícséri szeretett szent Fiát! Körülöttem élő emberek számára az én létem örömet, dícsőséget jelent? Szoktam-e társaim vállát megveregetni, munkatársaimnak legalább karácsony tájékán ajándékot adni, gyermekeinket az elvégzett munkáért, az elért eredményekért megdícsérni? Nem elég a szidás, fenyítés, a dorgálás, mindannyiunknak szüksége van a körülöttünk élő emberek szeretetének megtapasztalására.
3. A igazi szeretetközösség leginkább a nehézségekben válik láthatóvá. Kísérjük el Jézus Krisztust nagycsütörtökön este, az Olajfák hegyére. Itt már látszik, hogy nem babra mennek a dolgok! Nagypéntek árnyékában vajon mi Jézus akarata, és mi a mennyei Atya akarata? A választ csak sejteni tudjuk, de egy dolog biztos, hogy "úgy szerette Isten ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte"!  Jézus is a maga módján ugyanezt mondja mikor arról beszél, hogy "nagyobb szeretete senkinek sincs, mint aki életét adja övéiért". Lám-lám itt is töretlen a szeretetközösség!
Konszenzus: terveink őszinte, nyílt megbeszélése, egymás eredményeinek az elismerése, szeretteink szívből jövő dícsérete, és a nehézségek, a szenvedések alkalmával is egymás mellett hűségesen is kitartani, ez a szeretetközösség, mit Isten a maga belső életéből jónak látott kinyilatkoztatni. Ha tökéletesek akarunk lenni amint a mennyei teremtő Istenünk is, akkor nekünk is ebbe az irányba kell elindulnunk, erre törekednünk. 
Legyünk tökéletesek, mint a mi mennyei Atyánk! 
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba testvér
Film: Elmélkedés a Szentháromság Szeretet közösségéről

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 16. kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Szentföld

A mohamedánok elfoglalták a Szentföldet, meggyalázták a szent helyeket, meg akarták szállni Európát, és le akarták igázni a kereszténységet. Lecsaptak a zarándokokra, sokakat megöltek, szemüket kiszúrták, kezüket levágták, a nőket meggyalázták.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube