Szentháromság Szeretetközösségéről

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_49811004_2473859392655728_1438244213668970496_n.jpgKedves Zarándok Társaim!

Szeretettel köszöntelek, a mennyei Atyához vezető utazásunk második hetében. Ezen a héten, a mennyei Atyánk szentháromságos szeretetközösségét szeretnénk átelmélkedni, valamilyen szinten nem csak megérteni, hanem meg is élni családunk, munkatársaink, egyházközségünk gyűrűjében! Igen, szeretnénk elérni, hogy mi is a mennyei Atyánk példájára szeretet közösségben éljünk. Az Újszövetség szinte minden sora arról szól, hogy a szentháromságos isteni személyek mennyire szeretik egymást, mennyire bíznak, mennyire ragaszkodnak egymáshoz.

 
 
 
Ezért is mondhatja bátran Jézus: Én és az Atya egy vagyunk. Gondolkozzak el, hogy családommal mennyire vagyok jó viszonyban? Vajon a köztünk lévő kapcsolatot lehet-e szeretetközösségnek, a Szentháromság földi, akár vázlatos, homályos megvalósulásának nevezni? Erre a kérdésre mielőtt válaszolnánk, nézzük meg, miért nevezzük szeretetközösségnek, a Szentháromságot? E kérdés kapcsán könyvtárakat írtak tele, én most itt csak három pontot fogok megemlíteni!
1.  Konszenzus a döntésben. Jézus a 12 apostol kiválasztása előtti éjszakán, mielőtt döntéseit meghozta volna, egész éjszakát Isten imádásában, a Szentháromság jelenlétében töltötte. Megbeszélte döntését az isteni személyekkel. Döntéseimet én mennyire beszélem meg férjemmel, feleségemmel, gyermekeimmel, a körülöttem élő emberekkel? Egyáltalán barátaimat, szeretteimet informálom-e álmaimról, terveimről, vagy kapkodó partizán akcióban sodródok életem zűrzavaros eseményei között?
2.Gondolatban kísérjük el Jézust az apostolokkal a Tábor hegyére, ahol a mennyei Atya nemcsak felragyogtatta Jézus dicsőségét, hanem hangos szóval meg is dícséri szeretett szent Fiát! Körülöttem élő emberek számára az én létem örömet, dícsőséget jelent? Szoktam-e társaim vállát megveregetni, munkatársaimnak legalább karácsony tájékán ajándékot adni, gyermekeinket az elvégzett munkáért, az elért eredményekért megdícsérni? Nem elég a szidás, fenyítés, a dorgálás, mindannyiunknak szüksége van a körülöttünk élő emberek szeretetének megtapasztalására.
3. A igazi szeretetközösség leginkább a nehézségekben válik láthatóvá. Kísérjük el Jézus Krisztust nagycsütörtökön este, az Olajfák hegyére. Itt már látszik, hogy nem babra mennek a dolgok! Nagypéntek árnyékában vajon mi Jézus akarata, és mi a mennyei Atya akarata? A választ csak sejteni tudjuk, de egy dolog biztos, hogy "úgy szerette Isten ezt a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte"!  Jézus is a maga módján ugyanezt mondja mikor arról beszél, hogy "nagyobb szeretete senkinek sincs, mint aki életét adja övéiért". Lám-lám itt is töretlen a szeretetközösség!
Konszenzus: terveink őszinte, nyílt megbeszélése, egymás eredményeinek az elismerése, szeretteink szívből jövő dícsérete, és a nehézségek, a szenvedések alkalmával is egymás mellett hűségesen is kitartani, ez a szeretetközösség, mit Isten a maga belső életéből jónak látott kinyilatkoztatni. Ha tökéletesek akarunk lenni amint a mennyei teremtő Istenünk is, akkor nekünk is ebbe az irányba kell elindulnunk, erre törekednünk. 
Legyünk tökéletesek, mint a mi mennyei Atyánk! 
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba testvér
Film: Elmélkedés a Szentháromság Szeretet közösségéről

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube