Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_52025744_406194583487171_1683289625667305472_n.jpgAz edző, ha csak azért, hogy szeressék ők a növendékei, a lécet mind lentebb  és lentebb teszi, akkor azt a "mestert" el kell csapni!  A napokban olvastam egy szülői siránkozást, hogy a szegény gyerekét szétszedi az iskola, megnyomorítja a sok tanulás! 

A gyerekekben rengeteg energia, erő, munkakedv van, csak reális kihívások elé kell őket állítani. Tragédiaként élem meg, hogy a matematika, fizika, kémia szinte szitokszóvá kezdett válni a diákok körében! Ebből kifolyólag sajnos nagyon kevesen vállalkoznak a különféle mérnöki tudományokra. Gyermekeinket ha szeretnénk kibontakoztatni, akkor szerettessük meg a világ titkait feszegető tudományokkal! Ennek az első lépése, hogy tanítsuk meg a szorzótáblát éspedig kívülről. Szegény nagymamám napközben a lehető legváratlanabb alkalmakkor kérdezte tőlem a szorzótáblát, kivonást, összeadást, akár három, négyjegyű számokkal is! Az ő édesapja, az én dédapám 1907-ben kapta kézbe a kántortanítói oklevelét, egy életen keresztül szigorú tanító volt és ez a régi módszer neki is, de nekem is sokat segített! A szorzótáblát úgy kell megtanulni, mind a tízparancsolatot, kívülről! 
A víz, egy nyári fürdőzés egy hűs vizű tóban mit jelent számodra? Ha nem tudsz úszni, a víz számodra egy gyilkos ellem, félsz, kerülöd a medencét, a tavakról nem is beszélve, de ha megtanulsz úszni, akkor a víz barátoddá válik, és a nyári melegben szüleid alig tudnak kicsalogatni egy fagylaltra! A matematika, a tudományok is ugyan ilyenek, néhány alapvető dolgot, ha megtanulsz, akkor a szellemi életed csodálatos medencéjévé válik! Annak aki tudja használni az értelmét, annak számára a matematika, fizika, kémia, nem egy szörny, mely elnyeléssel fenyeget, hanem csodálatos kalandokkal, élményekkel gazdag felfedezésre váró csoda, ahol jó elindulni, barangolni!! 
Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel! Arra kérem a kollégáimat, hogy mi emeljük a téteket, és ne a helyben totyogás, hanem a csúcsok meghódítása legyen a cél!
A matematika a logikus gondolkodás anyanyelve, azt mindenkinek meg kell tanulnia, ha nem akar szellemi analfabéta maradni!
Sokkal többre vagy képes, mind amit saját magadból kinézel! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube