Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_52025744_406194583487171_1683289625667305472_n.jpgAz edző, ha csak azért, hogy szeressék ők a növendékei, a lécet mind lentebb  és lentebb teszi, akkor azt a "mestert" el kell csapni!  A napokban olvastam egy szülői siránkozást, hogy a szegény gyerekét szétszedi az iskola, megnyomorítja a sok tanulás! 

A gyerekekben rengeteg energia, erő, munkakedv van, csak reális kihívások elé kell őket állítani. Tragédiaként élem meg, hogy a matematika, fizika, kémia szinte szitokszóvá kezdett válni a diákok körében! Ebből kifolyólag sajnos nagyon kevesen vállalkoznak a különféle mérnöki tudományokra. Gyermekeinket ha szeretnénk kibontakoztatni, akkor szerettessük meg a világ titkait feszegető tudományokkal! Ennek az első lépése, hogy tanítsuk meg a szorzótáblát éspedig kívülről. Szegény nagymamám napközben a lehető legváratlanabb alkalmakkor kérdezte tőlem a szorzótáblát, kivonást, összeadást, akár három, négyjegyű számokkal is! Az ő édesapja, az én dédapám 1907-ben kapta kézbe a kántortanítói oklevelét, egy életen keresztül szigorú tanító volt és ez a régi módszer neki is, de nekem is sokat segített! A szorzótáblát úgy kell megtanulni, mind a tízparancsolatot, kívülről! 
A víz, egy nyári fürdőzés egy hűs vizű tóban mit jelent számodra? Ha nem tudsz úszni, a víz számodra egy gyilkos ellem, félsz, kerülöd a medencét, a tavakról nem is beszélve, de ha megtanulsz úszni, akkor a víz barátoddá válik, és a nyári melegben szüleid alig tudnak kicsalogatni egy fagylaltra! A matematika, a tudományok is ugyan ilyenek, néhány alapvető dolgot, ha megtanulsz, akkor a szellemi életed csodálatos medencéjévé válik! Annak aki tudja használni az értelmét, annak számára a matematika, fizika, kémia, nem egy szörny, mely elnyeléssel fenyeget, hanem csodálatos kalandokkal, élményekkel gazdag felfedezésre váró csoda, ahol jó elindulni, barangolni!! 
Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel! Arra kérem a kollégáimat, hogy mi emeljük a téteket, és ne a helyben totyogás, hanem a csúcsok meghódítása legyen a cél!
A matematika a logikus gondolkodás anyanyelve, azt mindenkinek meg kell tanulnia, ha nem akar szellemi analfabéta maradni!
Sokkal többre vagy képes, mind amit saját magadból kinézel! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 3. csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube