Meghívó a Szt. Adorján tiszteletére szervezett ünnepségre

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_60234133_2309101712446070_3534260542711529472_n.jpgBörtönben voltam, és fölkerestetek. 

Mt 25, 31
Karácsony szép ünnepére készülve, hajoljunk le társadalmunk leginkább sebzett rétegéhez, a börtönben, fegyházban büntetésüket töltő elítéltekhez és az ők ártatlan és mégis szenvedő gyermekeikhez, szeretteikhez. 
Magyarország területén, több mint 17 ezer fogvatartotthoz az idén zárt ajtók mögé, a rácsok közé jön az angyal! Az is biztos, hogy Magyarországon több mint 40 ezer gyermek karácsonyfája alá az édesapa, édesanyai kéz nem fog ajándékot tenni. 
Fogvatartók és fogvatartottak védőszentje szent Adorján! Ő a római korban, a keresztényüldözés éveiben megtapasztalta azt is, hogy mit jelent fogvatartónak és fogvatartottnak lenni. Maximiliánusz császár katonája, ura parancsára üldözi a keresztényeket, letartóztatja, kínozza, kivégzi a Krisztus Istenségét hirdető embereket, míg az ő szívére is rá nem talál az élő hit, a krisztusi szeretet. Megtér, megkeresztelkedik s az egyik napról a másikra üldözőből üldözött lesz. Bajtársai, kikkel együtt kínozta a keresztényeket, fogvatartó hóhéraivá válnak. Fiatal, szép felesége, Natália a hit, a szeretet útjára lépő férjének támasza, kísérője a vértanú halálig. Az ókor e nagy szentjének életét, a balassagyarmati fegyencek feldolgozták egy 50 perces megrázó musical-ben. A darabot ők maguk adják elé különleges engedéllyel. A nagy közönség számára ez a csodálatos darab december 20-kán 11.00 órától lesz bemutatva Budapesten a József Attila Színházban. A fegyencek előadása után, a dévai otthon gyerekei a Szent Adorján év ünnepélyes zárására összegyűlt fogvatartók és jelenlévő elítéltek számára bemutatják a "Muzsika hangja" című musicalt. A darab mondanivalója a szeretet és a jóság gyógyító erővel bíró valós hatalmának a bemutatása! Az előadás végén a fogvatartottak gyerekei a dévai otthon lakóival együtt fognak énekelni egy olyan dalt, amit az egyik balassagyarmati fegyenc írt erre az alkalomra.
Krisztus megváltó halála óta mindannyiunk számára van remény! A gyermeki tiszta hang, a vidám ének, a jó szó megerősít mindannyiunkat a szeretet végső győzelmébe vetett hitünkben.  Adventi lelkigyakorlattal felérő rendezvényre szeretnélek meghívni nagy szeretettel. Öröm lenne számomra is, ha a sok év végi elfoglaltságod ellenére jelenléteddel megtisztelnéd a társadalmunk talán legsebzettebb, a reménytől talán leginkább megfosztott tagjait. Egészen biztos, fizikai jelenlétünk számukra gyógyírt fog jelenteni. A karácsonyi remény fényét lobbantsuk fel testvéreink szívében! 
Mivel a belépés különleges engedélyhez kötött, ezért szeretettel kérlek részvételi szándékodat jelezd legkésőbb egy héten belül és küldd el a személyi igazolványod számával együtt Zsók Évinek. Azt is jelezd, hogy egyedül vagy családoddal szeretnél-e részt venni a rendezvényen. Természetesen az ők személyi száma is szükséges.
Zsók Évi - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeretettel, 
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ha az ember a gyónásban csak élményt, emberi kielégülést keres, vagy ha lelki vezetés helyett lelki fecsegést szeretne kapni, könnyen csalódhat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 18. hétfő, Piroska napja van. Holnap Sára és Márió napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 2/4

Haladó, humanitárius tanokat hirdet: minden ember Isten teremtménye, bármely népcsoporthoz tartozik is (hisz sokakat megbélyegeztek, alacsonyabb rendűnek tartottak), sőt még a rabszolgák is, akikkel gyakran rosszabbul bántak, mint az állatokkal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube