Adventi elmélkedések 18. Milyen értékek mozgatnak engemet?

ImageHa őszintén keresel, megvilágosodsz, és akkor magától hullnak le a szárnyalásodat a porba visszafogó lim-lomok, az anyagi dolgok, mindaz, ami eszköz, de cél nem lehet soha. Isten nem elveszi az üveggyöngyödet, boldog ölelésben magad veszíted el, mint szerelmes a ruháját, akinek minden ruhadarab a boldog nászban fölösleges dolog.

Milyen értékek mozgatnak engem?

Isten angyala szól Józsefnek: ne félj, vedd az anyát, és gyermekét, menekülj vele Egyiptomba. Szent Józsefnek döntenie kell, választania kell, egyik felől ott van Názáret, a barátok, ismerősök, másfelől az élet, a Kisjézus, a család. Józsefnek van ereje az élet, a család mellett dönteni, és útra kelni. Háta mögött hagyja a házat, a klienseket, a vállalkozást, mindent, mert számára mindennél fontosabb az élet, a család.


A szép gyűrű eszköz, mely által kifejezheted kedvesed iránti szereteted, az autó elvisz azokhoz, akiket szeretsz, a ház otthont ad neked és hozzátartozóidnak. Minden csak eszköz, a cél te vagy, és azok, akikkel megosztod az életed. Az ember lelke halhatatlan, Isten szeretete, bölcsessége, teremtő ereje végtelen, s e végtelen távlatot bebarangolni határtalan az idő. Ha elég alázatos és kíváncsi vagy, akkor lassan világunk és annak alkotója felfedi titkait. Előbb csak csodálni fogod, aztán lépésről-lépésre megismered, majd szeretni kezded Isten alkotásait, s általuk eljutsz ahhoz, akinek vonásai ott ragyognak a saját arcodon.


Ha őszintén keresel, megvilágosodsz, és akkor magától hullnak le a szárnyalásodat a porba visszafogó lim-lomok, az anyagi dolgok, mindaz, mi eszköz, de cél nem lehet soha. Isten nem elveszi az üveggyöngyödet, boldog ölelésben magad veszíted el, mint szerelmes a ruháját, akinek minden ruhadarab a boldog nászban fölösleges dolog.


Azt hiszem, hogy Szent József mindannyiunk példaképe lehet. Gondolkozz el! Miért szoktál áldozatot hozni, vajon számodra mi a legfontosabb? A munkád, a hivatásod? A családod, a társad, aki megosztotta veled az életét? Érték neked a nemzet, a haza? Értékeid koncentrikus belső köreiben ki van, mi van? Családodért, szeretteidért mindent fel tudnál áldozni?


Milyen szép lenne, ha mindannyian, 15 millióan szeretettel az élet, a nemzetünk mellett döntenénk!


Szerző: Csaba t. Forrás: Reményt, jövőt mindenkinek!

Image

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube