Ajándék az Életnek!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_img_2755.jpgOlyan sok mindent kaptunk az évek során, és olyan jó mindent, de mindent nagylelkűen tovább adni. Az lenne jó, ha életünk minden percében hús élő vizet szállító, patakok, folyok lehetnénk, és nem lefolyástalan mocsarak, poshadó holt vizű hínáros tavak.

 

 

A Szent Ferenc Alapítvány évekkel ezelőtt Csíkszeredában létrehozott egy Albert atyáról elnevezett kis kollégiumot, egy háromszobás tömbház lakrészben. Közben Istennek legyen hála megszületett Csíksomlyón a Szent Istvánról elnevezett nagy kollégiumunk, és így kiürült ez a lakrész. Úgy volt, hogy eladjuk ezt a házat és az árát bele forgatjuk a Csíksomlyói építkezésbe, de végül nem szorultunk rá erre a lépésre.
Többször is hallottam egy szép Csíkszeredái kezdeményezésről, aztán az elmúlt napokban meglátogattam a Kaptárt, a Csíki anyák közösségét. Jó volt velük lenni, látni azt, hogy mennyire szépen, egymásra figyelve próbálják a kisbaba vállalás, nevelés kapcsán felmerülő kérdéseket együtt megoldani. Levelezési listájukon több mint 400 anyuka van. Bérelnek egy helységet és hetente egyszer előadásokat, találkozókat szerveznek, egymást szeretettel segítik.
Karácsonykor úgy éreztem, hogy e szép kezdeményezés segítségére kellene siessen a Szent Ferenc Alapítvány és fel kellene ajánlanunk a megürült Albert atya otthont a Csíki anyáknak, hogy ott rendezzenek be maguknak egy igazi kaptárt, egy kismama, baba klubot. Felajánlásunkat az anyukák örömmel vették és elindult az álmodozás, szervezés. Így a Közösség, a család évének első napjaiban, 2011 január nyolcadikán 11.00 órakor, a csíkszeredai Szent József kápolnában kérésünkre Tamás József püspök atya szentmisében kéri Isten áldását a Csíki anyák közösségi házára, majd a szentmise után együtt átmegyünk a közeli Müller utcába, a 3 c/2 lakrészbe, hogy ott az életvédelemnek ezt az új otthonát imádsággal, jókedvvel betöltsük.
Mindazokat a kismamákat, de nemcsak őket akik szeretnék velünk imádkozva, a jövőbe reménnyel nézve, kezdeni a Család, a Közösség évét szeretettel látjuk január 8-án 11.00 órakor, a Szent József kápolnában.
Hálás szeretettel,
Csaba t.