Mikulás estéjén

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_1857-telapo-versek.jpgMikulás estéjén sok sok szeretettel köszöntlek benneteket és a drága gyermekeket!

 

 

Kedves Testvérek!
Mikulás estéjén sok sok szeretettel köszöntlek benneteket és a drága gyermekeket! Az elmúlt években mindig valamelyik házunkban, a gyermekek között ünnepeltem ezt a szép napot, de most a Szegedi Csillag Fegyház több száz lakóját látogattam meg.  Meghívtak és én olyan elítélteket kerestem fel, akik közül sokan 25-30 és még ennél is több évre vannak bezárva.  Az elítélteket, gyermekeinknek karácsonyi ajándékként közel 80 kg konzervet gyűjtöttek össze, készítettek gyufaszálból nagy hajót, festettek nagyon szép képeket és egy szép feszületet. Jó volt velük szeretetben együtt lenni, alázattal imádkozni.
Míg ott voltam köztük, végig arra gondoltam, amit a mi Urunk Jézus Krisztus mondott: "Börtönben voltam és meglátogattatok!" Igen, Mesterünk nem csak a jókkal, a szépekkel, okosokkal azonosítja saját magát, hanem a legmélyebb fegyházban lakokkal is, azokkal is, akik tényleges életfogytiglani büntetést kaptak, kapnak... Néztem az elítélteket és  újból rádöbbentem, hogy milyen mérhetetlenül messze vagyok, vagyunk  a Szeretet Istenétől!!
Ezen a szép estén sok sok szeretettel kérlek, hogy öleljétek meg a gyerekeket a nevemben is és adjatok nekik egy - egy nagy puszit. Mondjátok el, hogy a legnagyobb ajándékot a jó Istentől kapták, az emberi méltóságukat és szabadságukat, de melyet cserépedényben őriznek, s mely oly könnyen össze törhet. Segítsetek nekik, hogy Istengyermeki méltóságukat, szabadságukat igen igen nagyra értékeljék, és féltő szeretettel őrizzék.
Kisebb testvéri szeretettel kívánok Szent Miklós ünnepén sok sok gyermeki vidám örömet, szeretettel,
Csaba t.