Mi minden belefér egy napba, ha a szeretet vezet.

A mai napba nagyon sok minden bele fért. Déván ébredtem, és még reggel sikerült a hetet szépen beindítani Palkó Cecíliával, a könyvelőnkkel, majd azzal a kedves Belga csoporttal reggeliztem, amely azért jött, hogy szépen bevásároljon nekünk. Isten fizesse jóságukat.

Kilenc fiatallal Azért keltem útra kilenc fiatallal, hogy Balázsfalván elkezdjünk a missziót. Ez nagyon érdekes dolog, mert a helybeli budapesti származású református lelkész felkérésére és aktív segítségével, Pál Mária vezetésével indult ez a szórvány felmérés. Ha minden jól megy, lehetséges, hogy itt beindul egy bentlakó csoport. A helybeli I-VIII osztályos magyar iskolának létkérdés, hogy beinduljunk. Imádkozzatok ezért a munkáért.
 A Nyárád mentére, három nagyon nagyszerű gyerekünket vittük haza, egy kilenc gyerekes anyuka három kis gyermekét. Döbbenetes volt látni azt a szegénységet, melyben élnek, de azt az örömöt is, amellyel az édesanya a testvérek fogadtak. Mindenki sírt, kacagott, ölelgették a 4-5 osztályt végzett nagyobb testvérek a kicsiket, és amire szegénységükből tellett, mindent az asztalra tettek, hogy megvendégeljenek. Mi is sírva, imádkozva jöttünk el tőlük a múlt század elejére emlékeztető úton.
 Szovátára is bementünk. A papírokat kellett az irodában elintézni, de arra is szakítottam időt, hogy ölbe vegyek minden gyereket, megcirógassam a fürdés utáni kócos buksiját. Hála Istennek, gyógyulgatnak a sebek. Jelenleg kb. 25 gyerekünk van itt a vakációs uborka szezonban. Érettük is imádkozni kell.
Sóváradon elkezdődött az átalakítási munkálat. Reméljük, hogy szeptember 10-re a ház működő képes lesz, ehhez szigetelni kell, és burkolni a falat. A padolást is ki fogjuk cserélni. 20 helybeli gyereknek lesz itt iskola otthona.
Máréfalvi hajdani kántori lakást, amelyet annak idején államosítottak, és amelyben még az idén működni fog az állami iskola, visszakapta a helyi plébánia. És a mai nap 25 évre átengedte az alapítványunknak, hogy benne iskolaházat működtessen. (amúgy ebben az épületben működött már két éve mindenféle papír nélkül is a napközink.) Tervek is vannak már az átalakításra, szeretnénk elkezdeni a munkálatokat.
Most Tusnádon hajtom fejemet álomra, és adok hálát a jó Istennek mindazért a sok jóért, amit a mai nap, de egész életemben ajándékban kaptam.
Szeretettel imádkozom a nagycsaládomért, a sok-sok önkéntesért, akik megosztják velünk a nyári szabadidejüket, és a jóságos támogatókért, akik bizalommal segítenek, hogy mi is segíteni tudjunk a szegényeken.
Szeretettel, és nagyon álmosan, Csaba t.