Érettségi 2013 július 8.

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_eretsegizettek.jpgIsten kegyelméből az idén Déván tizenkét fiatal végezte el a tizenkét osztályt, közülük kilencen érettségiztek és nyolcnak sikerült is.

 

 

Szovátán hárman érettségiztek és mindenkinek sikerült, Csíksomlyón a gyerekek fele nem ment át a vizsgán, Nagyszalontán négyből hárman vették az akadályokat szerencsésen, Kovásznán kettőből egy sikerült. Végül is az elért pontok alapján azt mondhatom, hogy jobbak vagyunk mind az országos átlag! Ez nagyszerű!! És az is nagyszerű, hogy mind akarnak menni egyetemre, főiskolára!
Gond, mert az is van!? Szörnyű bűnnek tartom, hogy nálunk csak az az eredményes ember aki a tanárok elvont elméleti kéréseire tud válaszolni. Nekünk az idén sincs egyetlen olyan gyerekünk akire büszkén nézhetnénk fel mint asztalos, kőműves, pék, autószerelő. Tudtommal egyetlen gyerek sem végzett szakiskolát Romániában az idén!! Voltak gyermekeink kik vendéglátó ipari szaklíceumot végeztek, de saját bevallásuk szerint még egyetlen tojásrántottát nem készítettek a tanulmányaik alatt, mert ott is csak elmélet, elmélet, elmélet!! Hova fog ez vezetni??? Mind pedagógus nagyon szégyellem magamat, amiért gyermekeinket egy ilyen beteg tanügyi rendszeren kell erőszakkal hosszan vigyük. És mindazokról akik ezt az elvont teóriát nem eszik azokról diszkréten hallgatunk, mintha nem is léteznének... Ez így bűn, még akkor is, ha csak kiszolgálom ezt a rendszert, mind a verőlegények a diktatúrát!
Nem akarok ünnep rontó lenni, ezért sok-sok szeretettel gratulálok azoknak akik eredményesek voltak, azoknak akik most nem érték el céljukat szeretettel mondom, hogy ne adják fel! Életükből az éveket odaadták, hosszan ülték a vissza nem térő napokat az iskolába, küzdjenek, hogy tanulmányaikat tudják megkoronázni sikeres érettségivel.
Szeretettel
Csaba t.