Egyházunk, Földi Nagycsaládunk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_Cstgyerekek.jpgÚj Esztendőben új szívekkel!!

Megtérés, Szent Ferenc vezetésével!!

A nagykilenced második állomása: jan. 6. - Egyházunk, földi nagy családunk, áldásaival, a szentségek kiszolgálásával földi vándorlásunkban mellettünk van!

Ahol ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben, ott vagyok köztetek, mondja Jézus Krisztus! Az ember egyedül esendő, az Egyház közösségében, elöljáróinkkal, testvéreinkkel összefogva minden egyszerűbb, világosabb, könnyebb! Mindenkinek aki szeretne megtérni, megvilágosodni, az Istenhez közelebb kerülni, tudnia kell, hogy a Szentháromsággal való találkozás, a Teremtőnkkel való együttmunkálkodás színhelye az Egyház! Hiszem és vallom, hogy a Katolikus Anyaszentegyház nélkül Szent Ferenc csak egy érdekes, különc figurája lett volna a középkornak, kiről már rég mindenki megfeledkezett volna, és azzal is tisztában vagyok, hogy az én gyermekvédelmi törekvésem sem lenne már talpon, ha azt nem Isten nagycsaládjában, elöljáróim áldásával indítom be. A kétezer év rengeteg imája, jósága, szeretete, az a mérhetetlen jó példa, áldozat, bölcsesség, mind-mind öröksége lehet annak ki alázattal, bizalommal belép az Egyházba, és ott elöljáróival, testvéreivel egységben új életet kezd!! Az egyházba belépve, egyből a kétezer év vértanúi, szentjei a testvéreink lesznek, és talán ami a legfontosabb, e nagycsaládban már nekünk szólnak Krisztus szavai: Aki teljesíti Mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám. Mt. 12, 46
Igen, szívem minden szeretetével arra biztatom a megtérés útjára lépő testvéreimet, hogy alázattal, bizalommal lépjenek be az Egyház évezredes ódon kapuján, hisz ott nemcsak a mi Urunk Jézus Krisztus, hanem Ferenc pápa és az ő vezetésével megújuló nagycsaládunk fogadja. Mi is, ferences barátok, a sok jó lelkipásztor mellett, nagy-nagy alázattal felkínáljuk a segítségünket, azt, hogy elkísérünk mind kisebb testvéretek a lelki kibontakozás útján, Krisztus kétezer éves közösségébe, az Egyházba.  A szentségek, szentelmények, templomok, kolostorok mind-mind az egyházban otthonra talált ember, az Istengyermekének öröksége, drága kincse mellyel élhet, s melyet Isten dicsőségére, népe javára használhat szeretettel!
Bátorság, keresd meg a te falud, városod plébánosát, de nekünk ferences kisebb testvéreidnek is írhatsz, jelezzed, hogy szeretnél megismerkedni a kétezer éves Katolikus Egyház által felkínált Isten felé, a boldogságra vezető úttal.   Zörgess és ajtók nyílnak meg, mi akik e nagykilencedet meghirdettük, nagy nagy szeretettel várunk! Megbeszéljük, hogy meddig jutottál el, hogy hogyan tovább, és te imádságos csendben döntesz, mi szerzetes barátaid segítünk, hogy rendezd viszonyodat az Istennel és testvéreiddel. Megvagy keresztelve? Voltál első áldozó? Mikor gyóntál utoljára, bérmálkoztál? Házasságodat rendezted az oltár előtt? Talán papi szerzetesi hivatásod van, de nem tudod merre is induljál el?
Elakadtál az utadon? Nem gond!! Mindent újra lehet tervezni, bízzál Megváltódban, s az Ő szolgáiban, szívesen segítünk!! Hidd el, nem az a fontos ami eltelt, hanem az ami előttünk van!! Senkinek az élete végérvényesen nem jut ezen a földön zsákutcába, vagy értelmetlen vakvágányra! Mindig van tovább!! Mindig van megoldás, lehetőség arra, hogy felállj és rendezd dolgaidat az Istennel, testvéreiddel!! Igen, ahogyan minden ember boldogságra született, Teremtőd azt akarja, hogy te is életedet istengyermeki méltóságban, örömben, békés kibontakozásban éljed! Mennyei Atyánk meghívott, hogy vele egy asztalhoz ülve társa legyél az Ő nagycsaládjának! Az ember élete utazás a semmiből a végtelen felé!! Igen, édesanyád méhében két sejt találkozott és elindult, hogy egy diadalmas kibontakozás által felnőjön oda, hogy Teremtő Mennyei Atyjának társa legyen e világ továbbteremtésében!! Csodálatos kaland, melynek nincs vége, hisz Isten végtelen, az Ő jóságát, bölcsességét, terveit, álmait bebarangolni csak az örökkévalóságban lehet! Mindig van tovább! Az Isten kezét megfogó, Teremtőjével útra kelő ember először félénken tipeg, topog, de aztán egyre bátrabban épít, alkot, jó gyümölcsöt terem, s végül nagy alázattal a Végtelenbe lép! Ezen az úton haladásod, kibontakozásod a halállal nem torpan meg! Hisszük, hogy Jézus Húsvét hajnalán nem egy színdarabot adott elő, hanem diadalmasan megmutatta mindannyiunk közös jövőjét!! Bízzál teremtődben, Ő nem pancser, amit elkezdett, azt, ha megfogod a kezét jó végre is viszi!!
Ha minderről többet szeretnél megtudni, ha te magad is részese akarsz lenni e csodának, dönts, mi szeretettel várunk!!
Csaba t.
Csíkszereda, 2014 január 10.