2016. november 27. – Advent 1. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_IMG_7946.JPGAdvent a virrasztás, a várakozás ideje!! Oly sokat ültem állomásokon, csatlakozásra, vonatra várva, de soha nem jutott eszembe, ott házat építeni, letelepedni, örök lakássá átalakítani a várótermet! Köszönöm Istenem, hogy Te a mai evangéliumban figyelmeztetsz arra, hogy nincs maradandó otthonunk itt ezen a földön!! Add, hogy e föld nevű nagy állomáson, e csodálatos váróteremben a  legjobban arra figyeljek, vágyjak, hogy a Veled való találkozót le ne késsem, ne  veszítsem el azt a csatlakozást, mi számomra a legfontosabb!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 
Kép:  A gyerekek búcsúztatnak! Tegnap meglátogattam néhány órára az Irgalmasságról elnevezett házunkat, ott készült a felvétel.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia  eljön, ugyanaz történik, mint Noé napjaiban. A vízözön előtti napokban az emberek ettek, ittak, nősültek és férjhez mentek –, egészen addig a napig,  amikor Noé beszállt  a  bárkába.  Semmit  sem sejtettek  mindaddig,  míg  be  nem következett a katasztrófa, és a víz el nem sodorta mindannyiukat. Így lesz ez akkor is,  amikor az  Emberfia eljön. Ha  akkor ketten  lesznek kint  a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat  otthagyják. Ha két asszony őröl  a malmával, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Virrasszatok  tehát, mert nem tudhatjátok,  mely napon jön  el a ti  Uratok! Mert  nyilvánvaló, hogy ha  a  ház gazdája  tudná,  hogy melyik  órában  jön a  tolvaj,  fenn virrasztana, és nem hagyná, hogy betörjenek a házba. Legyetek tehát ti  is készen,  mert  az  Emberfia  abban  az  órában  jön  el,  amikor  nem   is gondoljátok.
Mt 24,37-44