2017. január 19. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_16113019_10207548363327934_5225279401170920948_o.jpgÉrdekes, Jézus nem felülről és nem is belülről változtatja meg a világot, hisz végül is születhetett volna egy módos papi családba is, és el is végezhette volna Saul példájára valamelyik híres rabbi képző intézményt, de ő mondhatni kívülről és alulról állt neki, hogy az új bort új tömlőbe töltse! Sokszor megkérdezik tőle, hogy milyen hatalommal végzi a dolgát, ki bízta őt ezzel meg? Jézus nem illeszkedik az akkori földi hierarchiákba, ezért kell titokba, bujkálva gyógyítson, tanítson! Igazából a Mária jelenésekkel is ez a baj, Fatimában, melynek 100 éves évfordulóját ünnepli az egyház, Lourdesban, Medjugorjeban, de akár nálunk Erdélyben, Szőkefalván, hol egy tanulatlan roma származású asszonynak jelent meg Mária, mindenütt Isten nem veszi figyelembe a mi emberi hatalmi rendszereinket, Ő nagy Úr, bölcsen és nagylelkűen adja a kegyelmeit annak kinek jónak látja, és akkor, mikor annak ideje eljön! Isten annak adja a kegyelmeit akinek az ő Szentfölsége jónak látja!
Szívem minden erejével imádkozom, hogy Isten cselekvő ereje nyilvánuljon meg a mi korunkban is, vezessen erős  kézzel, kinyújtott karral bennünket is az üdvösség útján!
Szeretettel,
Csaba t.  
Abban   az   időben   tanítványaival    együtt   Jézus   visszavonult    a Genezáreti-tóhoz.  Nagy  tömeg   követte  Galileából.   Sőt  Júdeából   és Jeruzsálemből, Idumeából meg a Jordánon túlról, valamint Tírusz és  Szidon környékéről is  nagy  sokaság  csatlakozott hozzá,  mert  hallották,  hogy milyen csodálatos  dolgokat visz  végbe. Jézus  meghagyta  tanítványainak, hogy tartsanak készenlétben  egy bárkát a  tömeg tolongása miatt.  Sokakat meggyógyított ugyanis, és aki valami bajban szenvedett, mind ott tolongott körülötte, hogy legalább megérinthesse. Még a tisztátalan lelkek is, amint meglátták Jézust, leborultak előtte, és így kiáltoztak: „Te vagy az  Isten Fia!” Ő azonban szigorúan meghagyta  nekik, hogy ne híreszteljék,  kicsoda ő.
Mk 3,7-12