2017. április 22. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_2130_2.jpgTe ma jelentél-e meg valakinek figyelmes, törődő szeretettel?? Itt most nem a városban, vagy egy üzletben melletted elsodródó emberekre gondolj, hanem olyan arcokat keres emlékedbe, akiket te ma, akár átdöfött szívvel is megkerestél, köszöntöttél, s vele számára fontos dolgokat beszéltél!? 
Az a nap, melyen Jézus példájára, jósággal nem jelentél meg testvéreidnek örökre elveszett, értéktelen teher, s az utolsó ítéleten lefog húzni tégedet!  Az a nap melyen a holnapot jelentő gyermek előtt nem hódoltál szeretettel, az örökre elveszett!  Sokáig, ha csak magaddal foglalkozol, s nem lesz időd, erőd átölelni egy gyermeket, figyelmes szeretettel megszólítani testvéredet, akkor te magad is elvesztél bármekkora vagyonod, hírneved, dicsőséged is van!! 
Szeretettel bíztatlak, kelj föl akár a sírodból is Jézus példájára és alázattal tégy jót testvéreiddel, ne hagyd, hogy az önzőség csapdába csaljon és elveszejtsen!
Csaba t. 
Kép: Lajcsi székelyhídon betöltötte a hat évét!
Miután húsvétvasárnap reggel  Jézus feltámadt,  először Mária  Magdolnának jelent meg, akiből (annak idején)  hét ördögöt űzött ki. Magdolna  elment, és elvitte  a  hírt a  gyászoló  és szomorkodó  tanítványoknak.  Amikor  a tanítványok meghallották, hogy Jézus  él, és hogy  Magdolna látta őt,  nem hitték el  neki.  Ezután  Jézus más  alakban  megjelent  két  tanítványnak útközben, amikor vidékre mentek. Ezek  visszatértek, és közölték a hírt  a többiekkel, de  ők nekik  sem  hittek. Végül  megjelent Jézus  a  tizenegy (apostolnak),   amikor  éppen    asztalnál   ültek.   Szemükre    vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket,  hogy  nem  hittek  azoknak,  akik látták őt feltámadása  után. Azután  így szólt hozzájuk:  „Menjetek el  az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!”
Mk 16,9-15