2017. július 8. - Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_5235_2.jpg"Szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény?" Mt 9,14
A hívő keresztény ember nem szomorkodik, mert ő árván sem árva, a maréknyi porból született esendőségének a tudatában is Isten életadó, megszentelő szeretetében él!! A hívő ember szenvedések völgyében is a vőlegényének kezét fogva bizakodó örömmel járja élete útját! Annak ki Krisztussal él a legsötétebb, kínzó gyászon is átragyog a vigasztaló remény, az a biztos tudat, hogy én Teremtő, Megváltóm Istenem szeret engem és elég hatalmas is ahhoz, hogy ahogyan ígérte, magával vigyen a mennyek országába!!  
A megváltott emberek nyugodt örömteli hitével, 
Csaba t. 
Kép: Gyerekotthoni csendélet
Keresztelő János tanítványai egyszer Jézushoz járultak, és megkérdezték tőle: "Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid viszont nem tartanak böjtöt?" Jézus így felelt nekik:
"Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek a napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek. Senki sem tesz régi ruhára új szövetből foltot, mert az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe: mert így kiszakadnak a tömlők, a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való; akkor mindkettő megmarad."
Mt 9,14-17