2017. július 31. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_5123.JPGSokszor a kezünkbe veszünk egy kis magot, egy ügyetlen kis álmot, egy emberpalántát, és nagyon nehéz benne meglátni a csodálatos, hatalmas fát, az emberek életét bearanyozó kész művet, vagy a sudár, szép emberkatedrálist, ki környezetének áldásává válik! Jézus bennünket mindig az erőt, növekedést, kibontakozást adó, teremtő tekintettel néz, lát! Ő hiszi, hogy a mi kis botladozó kezdeményezéseink, a befogadott félénk gyermekek nagyra nőnek, hogy boldog életükkel, kacagásukkal hirdessék Isten szeretetét, teremtő nagyságát! 
Három évvel ezelőtt elkezdtük a lovászképzést. Akkor is, most is mondom, hogy mi nem tábornokokat, hanem közkatonákat szeretnénk népünk szolgálatára képezni. Olyan jó látni, hogy e kis kezdeményezés mára már termést hozó fává terebélyesedett, a végzett diákok közül, aki e szakmában akart elhelyezkedni, mindenkinek sikerült megbecsült munkahelyet találnia! Az idén a hegyi állatgondozást, a pásztorképzést próbáljuk beindítan, és a hegyi halgazdálkodást, a pisztrángtenyésztést. Istennek legyen hála, mindkét feladatra kaptunk vállalkozókat, vannak szakemberek, remélem, hogy ha botladozva is, de ezek a kezdeményezéseink is elkezdenek növekedni, s majd gyümölcsöt hozni a szülőföldünkön megmaradni akaró népünknek!
Arra bíztatom a kedves barátaimat, hogy merjünk elgondolkodni, merjünk terveket készíteni, merjük fejünket összedugni és bölcs határozatokat hozva, olyan feladatokat felvállalni, melyek beragyogják az életünket! Egy hetes székelyföldi útra indulok, mindenkit szívesen felkeresek, és ha tervekről, álmokról hallhatok, akkor nem csak hálás leszek, de erőmhöz mérten egészen biztos, hogy segíteni is fogok! 
Gyertek, kis mustármagjainkat ültessük el, és kérjük kezdeményezéseinkre a Teremtő Isten életadó áldását!
Csaba t. 
Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe.
Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.
Jézus azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: A mennyek országa hasonló a kovászhoz. A gazdaasszony elvegyíti három véka lisztbe, és a kovász átjárja az egész tésztát. Mindezt példabeszédekben mondta Jézus a népnek. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk.
Beteljesedett, amit így jövendölt meg a próféta: "Megnyitom ajkamat, és példabeszédekben hirdetem azt, ami titok volt a világ kezdete óta."
Mt 13,31-35