2017. augusztus 11. - Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_20690382_1466872063388407_2994819396405440837_o.jpgHa valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mt 16, 24
Jó kereszténynek lenni igazából Isten iránti szeretetből, a kereszt,  teher hordozását jelenti!! Igen, a feladataink, a mindennapi állapotbeli kötelességeink becsületes végzését jelenti!! Ha diák vagy és az iskolában kijelölt munkádat nem végzed el, vagy ha családapaként, anyaként, szeretteid gondjainak, bajainak terhét nem vállalod akkor járhatsz akármennyit a templomba, nem vagy jó keresztény!! Nekünk ott és akkor ahol élnünk adatott, a mindennapi feladataink becsületes teljesítésével kell Isten iránti szeretetünket bizonyítsuk!! 
A tegnap Görögkatolikus testvéreim egy zarándoklatra hívtak,  arra kértek, hogy útközben tartsak nekik három elmélkedést... ez az útközben 24 kilométert jelentett harmincöt fokos melegben.... A szolgáló szeretet nevében vállamra vettem a keresztemet, a szerzetesi ruhámat és mentem a fiatalokkal, imádkoztam velük, és a tőlem telhető legjobb gondolatokkal bátorítottam, lelkesítettem őket!! Ma itt vagyok Siófokon, mert a gazdák árva gyermekeinknek a most learatott, kicsépelt gabonából szeretnének adományozni és áldást kérnek a munkájukra!! Itt vagyok, hogy mikor bújtam ágyba, az nem fontos, a fontos az, hogy kereszttel a vállamon, a szolgáló szeretet útján járok a megígért mennyország reményében! Ezért nem fontos a taps, az elismerés, de nem fontos az emberek cinikus megjegyzése, a megszólások semmi sem fontos, csak az, hogy Isten akarata teljesüljön, a szerelmes a maga szerelmének kedvébe tudjon járni!! 
Isten iránti feltétel nélküli szeretettel, 
Csaba t. 
Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen! Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énérettem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért? Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint. Bizony, mondom nektek: Az itt állók közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.
Mt 16,24-28