2017. augusztus 27. - Évközi 21. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_020DA616-E56C-49FF-8C57-EA32DB1D71BA.JPGKi Jézus számomra!? Ma is igazából ez az alapvető kérdés!! Számomra Szent Péter válasza a nyerő: "Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." 
A modern fizika tanítja, hogy energiából született az anyagi világ! Hiszem és vallom, hogy a végtelen szeretet és jóság képes az anyagi világunkban testet ölteni, hiszem, hogy Isten irántunk való végtelen szeretete Jézus Krisztusba megtestesült kétezer évvel ezelőtt! Azt is hiszem, hogy a szentmise áldozatban, Egyházunk hívására összegyűlt keresztények imájára, templomainkban ugyanaz az Végtelen Szeretet, mely karácsonykor emberé lett, az oltáriszentségben testet ölt, közénk jön!! Alázattal térdre borulva megvallom hitemet,
Csaba t. 
Abban az időben: Amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: "Kinek tartják az emberek az Emberfiát?"
Ezt válaszolták: "Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Ő tovább kérdezte őket:
"Hát ti, kinek tartotok engem?" Simon Péter válaszolt: "Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Erre Jézus azt mondta neki: "Boldog vagy Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is. Akkor lelkére kötötte a tanítványoknak, el ne mondják senkinek, hogy ő a Messiás.
Mt 16,13-20