2017. szeptember 3. – Évközi 22. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_7993.jpgOly gyakran mondjuk, hogy "szeretném", aztán, ha van kedvünk hozzá, amíg "szeretjük" addig csináljuk is, aztán ha elpárolgott az érzelem, akkor leállunk! Az énemhez az akarat sokkal közelebb áll, mint a fodrozódó szél által sodrott felhőkhöz hasonlító hangulatunk! Szeretem, nem szeretem - hullámzó érzelem! Jézus egészen biztos, hogy nem szerette nagypénteket, de mégis felment a Golgotára, mert őt nem a hangulata, hanem az akarata irányította, melyet a mennyei Atya iránti szeretet táplál!
Nálad, a te életedben ki dönt? A pillanatnyi érdeked, hangulatod, vágyad, félelmeid, örömeid? Milyen jó lenne ha az én életemben is a döntéseket Krisztus iránti lángoló szeretetem fényénél tudnám meghozni! Az Isten iránti olthatatlan szeretetem, népem szolgálatának a vágya vezesse életünk!
Szeretettel,
Csaba t. 
Abban az időben Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: „Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!” Mire ő Péterhez fordult: „Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére!” 
Azután így szólt tanítványaihoz: „Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen. Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért? Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint.” 
Mt 16,21-27