2017. november 27. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_Egyiptom27.jpgMilyen jó, hogy Jézus a szegény asszony két fillérjét is észreveszi, számon tartja! Nagyon gyakran mi leértékeljük magunkat, kicsinek, jelentéktelennek tartjuk azt amink van, amit szeretetből adni, tenni tudunk, és így elbizonytalanodva inkább meg sem próbáljuk megtenni azt, amire képesek volnánk! Mikor elkeseredünk saját gyengeségünk, ügyetlenségünk láttán, jusson eszünkbe a szegény asszony két lyukas garasa, melyet Jézus nem csak értékelt, észrevett, de példaképpen oda is állított mindannyiunk elé! 
Kis Szent Teréz mondta, hogy nincs kis és nagy tett, csak kis szeretet és nagy szeretet van...Tegyük a mindennapi kis tetteket nagy szeretettel, és a minden áldás Istene aki a növekedést is adja, biztosan megsokszorozza a mi erőfeszítésünket! Aki a kicsiben hű, arra sokat bíznak! Erőnkhöz mérten vállaljunk feladatokat, induljunk el a szeretet útján, tegyük meg azt amit tehetünk, és a többit bízzuk Istenünkre!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Kairó egyik utcája, élnek itt szegény asszonyok.....
Jézus egy alkalommal megfigyelte hogyan dobják a gazdagok adományaikat a templom perselyébe. Közben észrevette, hogy egy szegény özvegyasszony két fillért dobott be. Erre megjegyezte: "Bizony, mondom nektek, ez a szegény özvegy többet dobott be, mint bárki más. A többiek ugyanis abból adakoztak, amiben bővelkednek, ez azonban mindent odaadott, ami szegénységéből telt: egész megélhetését."
Lk 21,1-4