2018. december 16. – Advent 3. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_E1520.JPGA szakmád nem fog se megszentelni, sem kárhozatba taszítani, mert nem a munkában, hanem a munkádhoz való hozzá állásodtól függ az örök üdvösségünk!! 
Keresztelő Szent János nem mondja sem a bankároknak, sem a katonáknak, se más becsületes szakmát űző embernek  hogy hagyják abba a munkájukat és nézzenek valami más feladat után!! Igen, nem az a baj, ha bankár vagy, vagy katona, vagy bármi egyéb, hanem az, ha munkádat nem becsületesen, tisztességesen végzed!! 
Vegyük kezünkbe a tizparancsolatot és annak szellemében végezzük nap mind nap, a felvállalt munkánkat!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Palkó Cecília a Szent Ferenc alapítvány könyvelője a gyermekek Gyüréjében.
Amikor Keresztelő János bűnbánatot hirdetett, a nép megkérdezte: „Mit tegyünk?” „Akinek két ruhája van – válaszolta –, az egyiket ossza meg azzal, akinek egy sincs. S akinek van ennivalója, ugyanígy tegyen.” Jöttek a vámosok is, hogy megkeresztelje őket, s így szóltak hozzá: „Mester, mit tegyünk?” Ezt felelte nekik: „Ne követeljetek többet, mint amennyi meg van szabva.” Megkérdezték őt a katonák is: „Hát mi mit tegyünk?” Nekik így felelt: „Ne zsarnokoskodjatok, ne bántsatok senkit, hanem elégedjetek meg zsoldotokkal.” 
A nép feszülten várakozott. Mindnyájan azon töprengtek magukban, vajon nem János-e a Krisztus. Ezért János így szólt hozzájuk: „Én csak vízzel keresztellek titeket. De eljön majd, aki hatalmasabb, akinek saruszíját sem vagyok méltó megoldani. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel fog titeket megkeresztelni. Szórólapátját már a kezében tartja, hogy megtisztítsa szérűjét: a búzát csűrébe gyűjtse, a pelyvát meg olthatatlan tűzben elégesse.” És még sok mással is buzdította a népet. Így hirdette nekik az üdvösséget.  
Lk 3,10-18