2019. január 3. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_6525.jpg"Én sem ismertem őt," mondja Keresztelő Szent János Jézus Krisztusról! Mi sem ismerjük az Istent, de Isten szeretné magát felfedni, megmutatni nekünk! Hiszem, hogy a mi Teremtőnk korról - korra jónak látja kinyilatkoztatni önmagát a kicsinyeknek, azaz nekünk is! Ez óriási hír, Isten a marék porból született ember számára megismerhető! Természetes, hogy János is Krisztus istenségéből csak vajmi keveset ismert meg, de ez bőven elég volt számára ahhoz, hogy megváltozzon minden az ő életében, hisz a pusztát, a remete életet, mindent Jézus Krisztusért vállalt! 
Számunkra a másik hatalmas hír, hogy az Ószövetség utolsó prófétája megvalósítható feladatának tekinti, hogy "megismertessem őt" az emberekkel!  Példaképünk Keresztelő Szent János, a mi feladatunk megismerni Istent, megszeretni őt és testvéreinkhez elvinni az örömhírt! Milyen jó lenne, ha alázattal elmondhatnánk mi is: "Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!”
Jn 1,34 
Isten a maga végtelen nagyságában kompatibilis az emberrel, megismerhető, megismertethető! Jézus nem délibábot kergettet velünk, mert képesek vagyunk Teremtőnket megismerni, s testvéreink kezét fogva Vele egy asztalhoz ülni, és szeretteinkkel együtt szeretettel belépni az örökkévalóságba!
Egy tágra nyílt ajtó előtt örvendezve, 
Csaba t. 
Kép: Nagyszalontai gyerekek Szent Ferenc darabban a szentírást olvassák
Abban az időben, amikor Keresztelő János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben.” János azután így folytatta tanúságtételét: „Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!” 
Jn 1,29-34