2019. január 16. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_44547969_2501744049843521_4086115925592375296_n.jpgJézus "elment Simon és András házába."
Mt 1,29
Milyen jó látni Jézust lógni a barátokkal! Elmegy baráthoz, idegenhez egyaránt! Meglátogatta Szent Pétert, Szent Andrást, de elmegy az öreg Nikodémushoz, vagy a mindenki által lenézett Zakeushoz, de még a sírokhoz kikötözött meztelen őrjöngő garadai ördöngöshöz is!!
Milyen könnyen barátkozok? Meg lehet szólítani engemet? Érdekel az emberek gondja, baja? Szoktam vendégségbe járni? Ismerem szomszédaimat? Egy kávéra, kártya, römi partira, egy pohár sörre szoktam leülni kollégáimmal, ismerőseimnél? Az elmúlt héten hány ember küszöbét léptem át, hány ember kezét szorítottam meg? 
Legyen a barátjait, embertársait felkereső Krisztus a példaképem és holnap látogassak meg valakit jó szóval, nagy nagy szeretettel!! Vendégségből hazaérve,
Csaba t. 
Kép: Látogatóban a medgyesi gyerekeknél
Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik. Amikor lement a nap és beesteledett, odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda. 
(Másnap) Jézus kora hajnalban felkelt, kiment (a házból), elment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: „Mindenki téged keres!” De ő azt felelte: „Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” És elment, hirdette az evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az ördögöket.  
Mk 1,29-39

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 18. csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nőnek lenni...

Nőnek lenni nem lehetett könnyű abban a korban amiatt sem, mert ha a falu népe, a közösség megorrolt valakire, könnyen ráfoghatták, hogy boszorkány.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube