2019 február 27. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_3813k.jpg"....aki nincs ellenetek, veletek van." Mk 9,38
Nagyon sokszor mi hozzuk ki egymásból a rosszat, fáradtságos kemény munkával mi kreálunk magunk számára gyűlölt ellenséget. Gondolkozzunk csak el, ha veszélyben vagyunk, ha támadnak bennünket, akkor elkezdünk védekezni, nagyon sokszor mi magunk is ellenségessé válunk. De ha rángatnak, vagy ha úgy érezzük tömnek, valamire rá akarnak kényszeríteni, - történhet ez még szeretetből is - akkor elsáncoljuk magunkat, védekezünk, néha kemény támadásba is átmegyünk. Nagyon sokszor semmiségek miatt, jóhiszemű, ártalmatlan emberek egymásnak így ádáz ellenségeivé vállnak, és akarva, akaratlanul, de komoly fájdalmakat okoznak. 
Két ember között a legrövidebb út az egyenes beszéd, az őszinte párbeszéd. Figyeljük meg, hogy a nagy mester Jézus milyen könnyedén szólítja meg az embereket, ismerkedik velük, néhány mondattal pár perc alatt barátaivá teszi őket: "Zakeus szállj le a fáról, ma a te házadban akarok megszállni. Nagypéntek után: "Péter szeretsz-e te engem?", vagy "Saul, Saul miért üldözöl te engem?" Elmélkedjük hosszan ezeket a találkozásokat! Csodálkozzunk rá, hogy Jézus minden mosolya, szava barátot szül. Lépjünk rá mi is a mesterünk által járt útra, mely a társak, jó barátok földjére vezet!
Adná az Isten, hogy verejtékes, kemény munkával ne ellenségeket teremtsünk magunknak a körülöttünk élő emberekből, hanem jókedvű, vidám kacagással, igazi jó barátokat szerezzünk magunk számára az örök életre.
Szeretettel 
Csaba testvér.
Kép: Két igazi jó barát Déváról, Laura és Zita
Ekkor János azt mondta neki: ,,Mester! Láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöt űz, de nem követ minket. Megtiltottuk neki.’’ Jézus azt felelte: ,,Ne tiltsátok meg neki! Mert senki, aki az én nevemben csodát tesz, nem fog engem egyhamar szidalmazni. Hiszen aki nincs ellenetek, veletek van.
Mk 9,38-40

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube