2019 május 2. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_59093840_2240299536045652_1849966367143362560_o.jpg"Aki a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél........ Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti...." Jn 3,31
Te miről beszélsz férjeddel, feleségeddel, barátaiddal?? Miért hinné el a gyereked neked, hogy jó tanulni, olvasni, ha téged soha nem lát olvasni, egy - egy izgalmas témát tanulmányozni, barátaiddal megvitatni, körbejárni!? Szobádba, ágyad mellett van egy két nyitott könyv? Könyvtárba, múzeumokba, képtárba, tudományos fórumokra jársz, elviszed gyermekedet!? Mikor iskolából hazajön, mit lát a gyerek, ha rád néz, milyen foglalkozással töltöd a vasárnapot, az ünnepnapot? Szabadságra, utazásra viszel magaddal olvasnivalót, legalább egy könyvet?? Irodalmi, tudományos kérdésekről, nem rég olvasott számodra érdekes lelki gondolatokról beszélsz férjeddel, feleségeddel gyermeked előtt, vagy csak a pénz, anyagi javak, pillanatnyi problémák vitás megoldásaiban totyogsz pároddal??
Kezdjük magunkon a gyermekünk nevelését, mindazt mit nem látunk szívesen a gyermekünkben azt szépen csendben irtsuk ki magunkból, és azokat az értékeket, erényeket, melyeket hiányolunk gyermekeinkből,  ültessük főhelyre életünkbe és gyorsan kezdjük el gyakorolni!! 
Ha valóban érték számomra a tudás, a tanulás, a kíváncsi rácsodálkozás a világ szépségeire, titkaira, igazságaira, akkor egészen biztos, hogy gyermekem is ki fogja nyújtani kezét, ezen értékek felé!! De ha mindez engem nem érdekel, akkor ne csodálkozzak, hogy gyermekem iskolában nem teljesít, bukdácsol, és az én poros, földies dolgaim után vágyódik, arról beszél!! Kicsi kutya a nagytól tanul!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Gyermekeink előadás előtt a könyvtárban
Abban az időben így tanított Jézus: „Aki a mennyből jön le, az mindenki fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél. Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy az Isten igazmondó. Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja.” 
Jn 3,31-36

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube