2019. május 11. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_60061975_2255507424524863_3343764926224138240_n.jpg„Ti is el akartok menni?”  
Képtelenek vagyunk felfogni, hogy mivel játszunk!! A gyerekeket, a felnőtt embereket nézem, és úgy látom, hogy egyáltalán nincs félelemérzetük! Pedig több tízezer ember van a romániai börtönökben, sajnos a tavaly is közel kétezer ember vesztette életét autóbalesetekben és ennél is többen vetettek véget saját életüknek önkezükkel!  Akkor még nem is beszéltünk a válásokról, vagy arról az 57.000 állami gondozottról, kik Románia gyermekvédelmi otthonaiban sírnak a szüleik után!! Természetesen gondolnunk kell a végső dolgokra is..... "Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk 8,36)
Végzetes hibát követ el a tanügy és természetesen a szülők, mikor elhitetik a gyerekkel, hogy bármit is csinálnak a tetteiknek nincsenek következményei!! A diákok, ha nem tanulnak, ha nem fogadnak szót, ha gátlástalanul pofátlanok, ha lógnak az iskolából  és mindezt következmények nélkül megúszhatják akkor kialakul bennük egy nagyon téves sebezhetetlenségi érzés!! Nagyon nagy baj, ha egy gyerek azt hiszi, hogy "bármit megtehetek, mert úgy sem történik semmi"!  Ezért is támogatom a balassagyarmati fegyház parancsnokát és a fogva tartottakat a Szent Adorján tiszteletére általuk irt és színpadra rendezett előadásuk bemutatását! Az ősbemutató május 19-én 17 órakor lesz a balassagyarmati városháza dísztermében.  Láttam a próbákat, és nagyon szeretném, ha minél többen látnák ezt a produkciót az elítéltek előadásában!! Szívből remélem, hogy a televízió képernyőjén keresztül a fegyház lakói figyelmeztetni tudnák a felnövekvő generációt a nagyvilágban rájuk leselkedő sok sok veszedelemre. Az élet nem babra megy, mondta egy tényleges életfogytiglani büntetést töltő fegyenc egy pár négyzetméteres cellában!!
Vigyázzunk magunkra és egymásra,
Csaba t.   
Kép: Szent Adorján életéről szóló előadás próbája - "Egy darab, amelyben Isten hidat épít két világ közé."
Evangélium
Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szól hozzájuk: „Ez megbotránkoztat titeket? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A Lélek az, ami életre kelt, a test nem használ semmit. A szavak, amelyeket nektek mondok, Lélek és élet. De vannak közöttetek, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, hogy kik nem hisznek benne, és hogy ki fogja őt elárulni. Aztán így folytatta: „Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki.” Ettől kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele. Jézus ezért a tizenkettőhöz fordult: „Ti is el akartok menni?” Simon Péter ezt válaszolta neki: „Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.”  
Jn 6,60-69

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A krisztusi szeretet egyik tulajdonsága a határtalanság. Nem húsz-harminc évig szeret, nem addig, mint sok ember, amíg szépek, kedvesek, érdekesek, jóságosak vagyunk. Nem, „a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” [Iz 54,10]. Ez a „soha”, ez a „végnélküliség”, amely megragad, mellbe vág engem. Szeret akkor is, ha hibázom, szeret akkor is, ha fájdalmat okozok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 18. vasárnap, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tagadhatatlan

Tagadhatatlan, nem minden egyházi ember látta át világosan, hogy nem szabad a kizsákmányoló, kommunista rendszerrel együttműködni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube