2019. május 29. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_60009931_10218092511573347_4549124386627518464_n.jpgHol van a Szentlélek, ki látta a munkáját, - kérdezik sokan?
Nagy Szent Teréz kolostort, templomot akart építeni egy olyan vidéken, ahol nagy szükség volt a szerzetesek imádságos jelenlétére. A helybeli püspök kérdezte, hogy mennyi pénze van erre a célra. Három arany, jött a válasz! "Teréz, - mondta a püspök - három arany az semmi! Teréz és három arany az valóban semmi, - mondta Isten szolgája - de Teréz, a három arany és az Isten az minden!" Nagy Szent Teréz megépítette a kolostort és a templomot, ma is áll, a püspök nevét azt elfelejtettem! Isten irgalma, a Szentlélek munkája az a "minden" ami az általunk elkezdett terveknek nem csak a forrása, de Ő is viszi jó végre, hogy majd a végén szépen megkoronázza! 
ét fiatal szerelmes egymásba kapaszkodik, gyermeket akar és megszületik az aranyos kisbaba! Mindkét fiatalt ismerem, nálunk nőttek fel, ők akarták, imában kérték a gyermeket, de érzik, tudják, hogy  Salamonnak a 127 zsoltárban igaza van: "Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte....  Lám, a gyermekek az Úr ajándékai, a test gyümölcse, jutalom."
Életem minden erőfeszítését, munkámat, verejték cseppjét ha szépen összeadom és bárhogy is szorozok, számolok, a végeredményből nem jön ki mindaz ami általam megvalósult. Az a rengeteg plusz mi kezem között, de még sem belőlem született az az Isten szuverén ajándéka, az a Szentlélek műve, melyet általunk hoz létre, de melyet nem tudok megköszönni soha életemben!
Hálás szívvel, 
Csaba t. 
Kép: Ferenc pápa megáldja a gyermek Jézus arcát, mely igazából a Szent Ferenc Alapítvány 2000 arcából áll össze.
Evangélium
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.”  
Jn 16,12-15

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Krisztus szenvedésével nem szüntette meg az emberi fájdalmat, hanem annak értelmetlenségét vette el, általa tisztulhat, erősödhet emberségünk, szeretetünk, önfeláldozásunk. Kodály Zoltán valahogy így fogalmazott: „Életutunkon a keresztek olyanok, mint a kottában – felemelnek.” (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 16. hétfő, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus

(Jézus) szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube