2019. június 27. – Csütörtök, Szent László király

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_65774961_2858395717535425_4879849194975657984_o.jpgAlattomos szándékkal keresik fel Jézust, de a mi Mesterünk nagysága az, hogy a tanításában összezavarni akarók kötekedéséből is képes jót, örök igazságot kihozni! Jézus nem veszi fel az őt becsapni akaró emberek alattomos stílusát, hanem megfogalmazza a Szentírás egyik legfontosabb tanítását, a Főparancsolatot! A rosszból is jót kihozni, a botlasztóból dobbantót alkotni, na ez Jézus Krisztus stílusa! A mi Tanítónk az eléje rakott akadályon nem átesik, a csapdába nem belesétál, hanem dobbant egyet rajta és jóságosan tanítva még magasabbra emelkedik! 
Ma Szent László ünnepe van! Az országra törő kun sereg rabol, fosztogat, kegyetlenkedik! Ez egy fájdalmas, rossz dolog, de az ellenséget legyőző, a betörő kunokat megkeresztelő, az országba a fosztogatókat letelepítő király a rosszból jót hozott ki, hisz e kunok leszármazottaival békében e föld népével együtt dolgozott, építteti az országot, háborúba együtt védi a drága szülőföldet! 
Vannak sértő, bántó, kellemetlen dolgok, de önmagában semmi sem rósz, a mi hozzáállásunktól válik egy dolog igazán rosszá, fájdalmas bukássá, kudarccá!! Az igazi nagyság a legfájdalmasabb helyzetekből is képes jót kihozni, és ez a kereszténység lényege! Krisztust követő kezében az eldobott kő az épület szegletkövévé válik, mert ő nem az igazát keresi, hanem a szeretet mindenekfölötti győzelmét akarja, ezért fárad, tűr, szolgál! Jézus kezét fogva hisszük, hogy életünk legfájdalmasabb kérdéseire is van egy olyan megoldás, melyben senki nem lesz vesztes, hanem a szeretett diadalmaskodásában mindenki győzedelmeskedik!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Csíkszentsimoni Szent László Kollégium lovász diákjai
Evangélium
Abban az időben: Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: „Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?” Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták.”  
Mt 22,34-40

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a jótett, a jóság örömét szeretné fölkínálni nekünk, mint egy jó édesanya, aki a finom étel ízét szeretné megosztani a gyermekével, és föltálalja szép fehér asztalon. Ezért próbál mindannyiunkat bevonni a világ továbbteremtésébe, a megváltásba. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 14. hétfő, Helén napja van. Holnap Teréz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Állandóan kutatni kell

Bocsánat, hogy ilyen komoly témánál tréfálkozom, de erről a kérdésről eszembe jutott egy vicc: A szőke nő és a barna nő utazik az autóban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube