XXXV. Hét: 5. Templom, Szentmise, ahol az ég a földdel összeér

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_53454879_2159130817495858_1146096054249193472_n.jpgBöjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat harmincötödik része Templom, szentmise, ahol az ég a földdel összeér címmel május 3-án jelent meg.

Böjte Csaba ezúttal a szászvárosi templomból, plébániai állomáshelyéről üdvözölte a Keresztény Tanösvény zarándokait.
A templom az imádság háza, Isten háza. Isten mindenhol jelen van, a szobánk csendjében, amikor imádkozunk, de maga Jézus mondta: „Ahol ketten, hárman összegyűltök az én nevemben, együtt imádkoztok, én ott vagyok veletek.”
Jó dolog a templomban összegyűlni – mutatott rá Csaba testvér. – Ahogy a hasáb fák is a tábortűznél: ha egymástól távol vannak, a láng csak pislákol és kialszik. De ha máglyába összerakjuk őket, úgy egymás tüzéből lángra kapva jobban tudnak meleget, fényt adni. Így van a keresztény ember is. Keresheti egymagában is Istent, aki szól is hozzá így, de jó, ha rendszeresen összegyűlünk a templomban.
A pap itt bemutatja a legszentebb áldozatot, együtt imádkozunk, megnyílik az ég és Isten újból megtestesül, kenyérré lesz, közénk jön, hogy tápláljon, vigasztaljon, bátorítson bennünket. Nem kell keresni a megfoghatatlan, rendkívüli dolgokat – Isten a szentmise által szépen, csendben végzi a maga dolgát a szívünkben, életünkben.
Szöveg: Magyar Kurír
Keresztény Tanösvény
2020. 05. 10

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube