Szállást keres sok millió család!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_391234_menekultek_menetelnek_gyalog.jpgSzállást keres sok millió  család!! Kitudná megmondani, hogy hány gyermek született az idén barlangokban, instálóban, lövészárokban, bunkerekben, vagy éppen az út szélén!!
Forduljunk Urunkhoz Istenünkhöz, az irgalmasság szent évében kérjünk alázattal az irgalmat, de ugyanakkor mi magunk is legyünk  irgalmasak testvéreinkkel!

Csaba t.
Minden korábbi rekordot megdönthet idén a menekültek száma. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának legfrissebb, féléves jelentése szerint 2015 közepéig 20,2 millió ember kényszerült elhagyni hazáját. Eddig 1992 óta nem volt olyan év, hogy számuk meghaladta volna a 20 milliót. A legtöbb új menekült Jemenből indult útnak. Ők több mint 930 ezren vannak. De nemcsak azok száma nőtt, akik elhagyták az országukat, hanem a belső menekültek száma is emelkedett. Kétmillióval többen, 34 millióan vannak, akik saját hazájukban kényszerültek új otthont keresni. Az idei lesz az első év, amikor a menekültek száma világszerte átlépi a hatvanmilliót.
Bonum TV