A kábítószerek ellen szólt XVI Benedek a Remény Farmján

A kábítószer-terjesztőkre súlyos büntetés vár - mondta XVI. Benedek pápa Brazíliában, ahol felkeresett egy drogrehabilitációs farmot. A katolikus egyházfő szerint a modern kor hedonizmusa, és a drogbandák kapzsisága fiatal életek tömegét teszi tönkre.


A pápa brazíliai látogatásának utolsó napján latin-amerikai és karibi püspökökkel találkozott.

A fény üzenetét hozta el XVI. Benedek pápa Aparecidába. A zarándokváros határában lévő drogrehabilitációs farmon az egyházfő arról beszélt az egykori kokain és heroinfüggőknek, hogy az orvosi segítség mellett imára is szükség van a gyógyuláshoz. A dílereket pedig kárhozattal fenyegette meg.

"A drogterjesztőknek felelniük kell azért a hatalmas pusztításért, amit a fiatalok körében okoznak. Isten magyarázatot vár majd! Az emberi méltóságot nem lehet így lábbal taposni!" - mondta a pápa, aki modern társadalom hedonizmusát is bírálta.

A Remény Farmját ferences szerzetesek alapították 25 éve. A világ minden részéből, a Fülöp Szigetekről és Oroszországból is érkeztek ide drogfüggők, hogy az egy évig tartó rehabilitáció után tisztán távozzanak.

A pápalátogatás utolsó napján, Aparecida város bazilikájánál tartott szentmisével zárta le ötnapos brazíliai látogatását. A világ legnépesebb katolikus országában a pápa határozott morális üzenetetek fogalmazott meg egész Latin-Amerika számára: megérkezése napján például azzal fenyegette meg az abortusz legalizálásán dolgozó politikusokat, hogy cselekedetükkel kizárják magukat az egyházból.

www.hirtv.hu