Vox Populi, Vox Dei!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_szekesegyhaz.jpgMárton Áron tiszteletében a főpapok és a papok sokasága, az egész Kárpát-medence híveinek nagy - nagy tömege  egy volt 2016. szeptember 29-én Gyulafehérváron! Meg vagyok győződve, hogy a nép ragaszkodó szeretetével, áldozatos, imádságos jelenlétével boldoggá avatta Márton Áront!

 
Hiszem, hogy közelebbről anyánk az egyház is boldoggá fogja avatni Kárpát-medence nagy békehozóját Márton Áront, ki számunkra hitelesen, követhető példaként felragyogtatta Jézus Krisztusnak szent vonásait! Élete egy iránytű mindannyiunk számára, hisz megmutatta, hogy hogyan lehet a legsötétebb időkben is az igazságot szeretetbe, a szeretetet igazságba öltöztetni!!! Keresztet hordozó élete, őt a nagy béketeremtők sorába emelte, ő Kelet-Európa Mahatma Gandhija, Martin Luther Kingje!
Szentéletű Márton Áron járj közbe érettünk, hogy nyomodba lépve, bölcs párbeszédet folytatva felépítsük a szeretet s az irgalom társadalmát, Jézus Krisztus által felmutatott Isten Országát! 
Bizakodó hittel,
Csaba t.  
 
 
Dr. Jakubinyi György érsek úr beszéde:
Ft. Msgr. dr. Marton József beszéde:
Soltész Miklós államtitkár úr beszéde:
Teljes szentmise: