„Ne féljetek, papnak lenni jó!”

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_rendorpap.jpgErnesto atya értékes tanácsot ad a fiataloknak, és nem csak a fiataloknak: „Szent II. János Pál pápa szavaival élek: ne féljetek, nyissátok ki a kapukat Krisztus előtt, aki mindig tartogat valami különlegeset az életünk számára. Neki adni az életünket azt jelenti, hogy boldogok leszünk, megtelik a szívünk. Biztosítalak benneteket arról, hogy papnak lenni jó, és örömmel tölti el a szívet. Ne féljetek!”

„Ne féljetek, papnak lenni jó!” – Pappá szenteltek egy olasz rendőrkapitányt
Ernesto Pirainónak mindig az volt a hivatása, hogy másokat szolgáljon: korábban rendőrfelügyelőként, egy hónapja pedig már papként. Az olaszországi Roggiano Gravinában, Szent Péter apostol templomában szolgálja Jézust és a híveket.
Majdnem húsz éve állt az olasz rendőrség szolgálatában Ernesto Piraino, amikor egy másik hivatásra tért: Leonardo Bonanno, San Marco Argentano-Scalea egyházmegye püspöke február 11-én szentelte pappá. Nem véletlen a dátum, Szűz Mária lourdes-i jelenésének ünnepe, hiszen az újonnan felszentelt pap Máriára bízta papi szolgálatát. A szentelésen együtt ünnepeltek volt kollégái és régi barátai a plébániájáról, amelyhez korábban kötődött.
Piraino 1979-ben született egy Németországba emigrált olasz családban. Húszéves korában lépett az olasz rendőrség szolgálatába, Reggio Calabria tartományban kezdett el dolgozni. Jézus iránti szeretete akkor erősödött meg, amikor 2006-ban oktatóként volt jelen Scilla község egyik plébániáján, ahol rendszeresen részt vett a szentségimádáson. „Jézus előtt állva nap mint nap növekedett bennem a vágy, hogy Neki ajándékozzam magam a papi szolgálatban. Lelkivezetőm óvatossága segített, hogy ez a mag idővel növekedhessen bennem.”
2010-ben elmondta a lelkivezetőjének, erős vágy él benne arra, hogy belépjen a szemináriumba. 2011-ben elkezdte tanulmányaimat Reggio Calabria tartomány papi szemináriumában. 2015-ben visszatért egyházmegyéjébe, ahol pappá szentelték.
Ernesto atya értékes tanácsot ad a fiataloknak, és nem csak a fiataloknak: „Szent II. János Pál pápa szavaival élek: ne féljetek, nyissátok ki a kapukat Krisztus előtt, aki mindig tartogat valami különlegeset az életünk számára. Neki adni az életünket azt jelenti, hogy boldogok leszünk, megtelik a szívünk. Biztosítalak benneteket arról, hogy papnak lenni jó, és örömmel tölti el a szívet. Ne féljetek!”
Forrás és fotó: Avvenire.it
Magyar Kurír
(tzs)